FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkez'in dolara çelmesi!

Merkez Bankası'nın 350 milyon dolarlık döviz satım ihalesi doları geriletti.

Merkez'in dolara çelmesi!

Merkez Bankası, döviz satım ihalesinde dün için belirlediği en fazla tutar olan 350 milyon dolar satmasının ardından, 21-22 Aralık’ta ihaleler yoluyla satılacak toplam azami döviz tutarını 1.7 milyar dolar olarak açıkladı. Dolar 2 kuruş gerileyerek 1.90’lık rekor seviyeden 1.88 liraya geriledi.

Merkez Bankası’nın döviz satım ihalesinde azami tutar olan 350 milyon dolar satması ve iki günlük döviz satış tutarını 1.7 milyar dolar olarak açıklamasının yanı sıra dış piyasalarda toparlanma ve Euro/dolar paritesindeki yükselişin ardından, TL’nin gün boyunca dolar karşısında değer kazancı yüzde 1.3’e, döviz sepeti karşısında ise yüzde 0.9’a ulaştı.

Merkez’in döviz satım ihalelerine başladığı 5 Ağustos’tan bu yana sattığı tutar 9.66 milyar dolara ulaştı. Öte yandan Almanya Ifo endeksinin beklentilerin üzerinde 107.2 değerini alması, İspanya’nın üç ve altı ay vadeli borçlanma maliyetlerinin beklentilerin altında gelmesi ve ABD’de yeni konut inşaatlarının 685 bin adet ile beklentilerin üzerinde açıklanmasının ardından Euro dolar karşısında değer kazanırken, yurtdışı borsalar da toparlandı.

Bankacılar “Merkez’in döviz satım ihalesinde azami tutar kadar satması piyasaya yaradı. İhalede 350 milyon dolar önemli bir rakamdı. Kamudan gelen kurumsal döviz talebini de karşıladı. Dış piyasalarda da toparlanma olunca dolar/TL hızlı bir şekilde aşağı geldi” dedi. Öte yandan dün sabah saatlerinde 2.1861 seviyesinde olan sepet bazında TL, en yüksek 2.1934 seviyesine kadar yükseldikten sonra 2.1740’a kadar geriledi.

BORSA % 2.7 YÜKSELDİ
ABD borsalarının açılış sonrası kazanımlarını yüzde 2’nin üzerine taşıması sonrası hızlanan alımlarla endeks yüzde 2.73 yükselişle 52 bin 126 puandan
Tüm haberler

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler