FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar Türk Lirası karşısında 2 lira gerileyecek tahmini! Özgür Demirtaş'tan anında yanıt: 'Allah akıl fikir versin...'

Wells Fargo 2024 yılına ilişkin uluslararası ekonomik görünüm raporunda dolar / TL kurunun yılın ikinci çeyreğinde 2 liraya kadar gerileyeceği öngörüsünde bulundu. Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş Wells Fargo'nun tahminine ilişkin değerlendirmede bulundu. "Dediklerinin olması durumunda 2024 sonunda TL bugüne göre yüzde 45-50 daha değerli olur. Allah akıl fikir versin bu analiste" dedi.

Dolar Türk Lirası karşısında 2 lira gerileyecek tahmini! Özgür Demirtaş'tan anında yanıt: 'Allah akıl fikir versin...'

Wells Fargo 2024 yılına ilişkin uluslararası ekonomik görünüm raporunda kurlara ilişkin de analizler yaptı. Banka dolar/TL'nin 2024'ün ikinci çeyreğinden itibaren gerileyeceği görüşünde. Banka 2024 yılına ilişkin yayımladığı uluslararası ekonomik görünüm raporunda kurlara da değinirken, dolar/TL'nin gerileyeceğini öngördü.

Banka ekonomistleri Nick Bennenbroek, Brendan McKenna ve Anna Stein tarafından hazırlanan 22 Ocak tarihli raporda dolar/TL'nin 2024 yılının ilk çeyreğinde 31 seviyesine yükseleceği, yılın ikinci çeyreğinde ise 30,50 seviyesine gerileyeceği öngörüldü. Banka devam eden çeyreklerde de dolar/TL'de bu ivmenin süreceğini tahmin etti.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, bankanın hazırladığı rapora göre yılın üçüncü çeyreğinde kurun 30 seviyesine, son çeyrekte ise 29,50 seviyesine çekilmesi öngörülüyor. Banka 2025'in ilk çeyreğinde kurun 29, ikinci çeyreğinde ise 28,50 olacağını tahmin etti.

thumbs_b_c_f38041eccd2b69a1a1f372dc5afa1c85

ÖZGÜR DEMİRTAŞ'TAN JET YANIT

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, bankanın dolar/TL tahminine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Demirtaş, "Bu tip bankalara genç çocukları analist diye alıyorlar. Onlar da daha önce hiç görmedikleri ülkeler hakkında analiz yapıyor. Dediklerinin olması durumunda 2024 sonunda TL bugüne göre yüzde 45-50 daha değerli olur. Türkiye’nin İhracatçısı da göçer. Halbuki İhracat Türkiye için çok önemli. Allah akıl fikir versin bu analiste" ifadelerini kullandı.

DOLAR (35)

"2024 YILI İLERLEDİKÇE ABD DOLAR GENEL OLARAK DEĞER KAYBETMEYE DEVAM EDECEK"

Bankanın dolara ilişkin küresel analizinde de 2024 yılında doların değer kaybedeceği tahmini dikkat çekti. Bankanın analizi, 2024 yılı ilerledikçe ABD dolarının genel olarak değer kaybetmeye devam edeceği yönünde.

Bankanın dolarla ilişkili analizinde öne çıkan ifadeleri şunlar oldu: Artık ABD'nin resesyondan kaçınmasını beklesek de, yıl ilerledikçe ABD büyümesinin yavaşlayacağını ve Fed'in bu yılın 2. çeyreğinden itibaren faiz oranlarını düşürmeye başlayacağını tahmin ediyoruz. Gerçekten de ABD'deki ekonomik yavaşlama, bazı önemli yabancı ekonomilerin toparlanmaya başladığı bir dönemde gerçekleşebilir ve bu da dolar üzerinde baskı yaratacak bir büyüme dalgalanması yaratabilir. Buna ek olarak, ABD ekonomisinde yumuşak iniş senaryosu, enflasyondaki ilerleme ve düşük ABD getirileri ile birleştiğinde, daha geniş finansal piyasa duyarlılığını da destekleyebilir ve ABD doları için "güvenli liman" desteğine ağırlık verebilir. Genel olarak, yıl ilerledikçe ABD dolarının G10 ve gelişmekte olan para birimleri karşısında ılımlı bir şekilde değer kaybetmesini bekliyoruz.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler