FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Artan yakıt fiyatları Nijerya'yı vurdu! Hava yolları uçuşları durduruyor

Rusya-Ukrayna savaşı sadece tarafları ve komşu ülkeleri değil, tüm dünyada derin izler bırakmaya devam ediyor. Savaşın en ağır sonuçlarından biri de küresel çapta yol açtığı ekonomik hasar. Nijerya da savaştan etkilenmiş durumda. Ülkede yakıt fiyatlarının artışı, Nijerya Hava Yolları'nın uçuşlarını durdurmasına neden oldu.

Artan yakıt fiyatları Nijerya'yı vurdu! Hava yolları uçuşları durduruyor

Nijerya Afrika kıtasında petrol ve doğal gaz zenginliğiyle biliniyor. Ancak savaş tüm dünyayı etkilediği gibi Nijerya'yı da etkiledi. Yakıt fiyatlarının artması nedeniyle Nijerya Hava Yolları dikkat çeken bir karar aldı.

thumbs_b_c_cac7320d4d50e52ec7a0f580e69178fb

Nijerya Hava Yolları işletmecilerinden (AON) yapılan açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle bu yıl yakıt fiyatlarının nerdeyse 4 kat arttığı ve hava yollarının 4 aydır hizmetleri sübvanse etmek zorunda kaldığı belirtildi.

Ülkede yarından itibaren tüm yurt içi uçuşların durdurulacağı kaydedilen açıklamada, "Dünyadaki hiçbir hava yolu, kısa sürede bu kadar astronomik bir yükselişin bu tür ani şokunu kaldıramaz." denildi.

Açıklamada, AON'un hükümete artan yakıt fiyatları için bir şeyler yapılması gerektiğini ifade ettiği aktarıldı.

HAVA YOLLARINA ÇAĞRI

Öte yandan, Havacılık Bakanlığı, hava yollarını "operasyonları durdurmanın Nijeryalılar ve küresel yolcular üzerindeki çarpan etkisini dikkate alma" çağrısı yaptı.

Nijeryalı Tüketiciyi Koruma Kurumu ise Nijerya Hava Yolları'nın "Uçuşları durdurmanın yolcular üzerindeki etkisini ve böyle bir eylemle ilgili zorlukların büyüklüğünü dikkate almasını" istedi.

FİYATLAR 3 KATINA ÇIKTI

Nijerya'da artan yakıt fiyatları nedeniyle mart ayından bu yana birçok uçuş iptali ve gecikme yaşandı. Uçuş fiyatları da son haftalarda bazı güzergahlarda 3'e katlandı.

Tespit edilen petrol rezervleri yaklaşık 37 milyar varil olan Nijerya, dünyadaki rezervlerin yüzde 3,1'ine sahip.

Ham petrol üretiminde dünyanın ilk 15 ülkesi arasında bulunan Nijerya, dünyada en fazla petrol rezervine sahip 8'inci ülke ve petrol ihracatı bakımından da 6'ncı sırada yer alıyor.

(AA)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler