FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dev bankalar stres testinden geçecek

ABD'nin en büyük bankaları zorlu bir sınava hazırlanıyor. Fed, en büyük altı ABD bankasını stres testinden geçireceğini açıkladı.

Dev bankalar stres testinden geçecek

Euro Bölgesi borç krizi, ABD Merkez Bankası Fed'i yeni stres testleri yapmaya itiyor. Fed, 6 büyük Amerikan bankasına stres testi uygulayacağını açıkladı.

Teste tabi tutulacak bankalar Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley ve Wells Fargo.

Fed’in 'küresel piyasa şoku testi' adını verdiği uygulamanın sonuçları gelecek yıl belli olacak. Fed, konuya ilişkin açıklamasında, testlerin 2008'in ikinci yarısında yaşanan piyasa ve faiz hareketleri baz alınarak yapılacağını ifade etti. Testler ayrıca, Avrupa borçlanma piyasaları ve finans sektöründe yaşanacak potansiyel kayıpları da göz önünde bulunduracak.

Testlerde, ABD'de işsizlik oranının yüzde 13'e yükselmesi, ABD ekonomisinin yüzde 8 daralması gibi kötü durum senaryoları da bulunacak. Aslında, Fed'in altı bankaya yapacağı testler, daha geniş kapsamlı bir planın parçası. Fed bu plan çerçevesinde, 31 Amerikalı finans kuruluşundan, sermaye planlarını 9 Ocak 2012'ye kadar bildirmesini istiyor. Bunun ardından değerlendirmede bulunacak olan Fed, 15 Mart'a kadar sermaye ihtiyaçlarını belirleyip bankalara geri dönüş yapacak.

Piyasa şoklarında ortaya çıkacak sermaye ihtiyacını belirlemek isteyen Fed, bu kez bankalar hakkında daha fazla detay açıklayacak.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler