FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dev Fransız bankasına Katar ilgisi

Katar, BNP Paribas ile hisse alımı konusunda görüşüyor.

Dev Fransız bankasına Katar ilgisi

Katar'ın, Fransa'nın halka açık en büyük bankası BNP Paribas ile olası bir hisse alımı konusunda görüştüğü bildirildi.

Konu hakkında bilgi sahibi olan ve Katar'da bulunan kaynak, ülkenin diğer Fransız bankalarıyla da görüşmekte olduğunu söyledi. Fransız bankalarının piyasa değeri euro bölgesi borç kriziyle baş etmek için yeterli sermayeye sahip olmadıkları ve bilançolarının büyük ölçüde kaldıraçlı olduğuna yönelik kaygılarla geçen birkaç ay içinde yarı yarıya azaldı.

Adının açıklanmasını istemeyen kaynak, "Katar Fransa'da pek çok bankayla görüşüyor, (bankaların) ciddi sermayeye ihtiyacı var" dedi.

Katar'ın Fransız bankalarına yatırım yapması, 2008 yılındaki finans krizinde yaşananları çağrıştıracak. Katar ve Abu Dhabi finans krizi sırasında İngiliz bankası Barclays'e sermaye yardımı yaparak bankanın hisselerini almış ve bankanın İngiliz devletinden yardım istemesine engellemişti. Özel yatırımcılarından sermaye yardımı alamayan Royal Bank of Scotland ve Lloyds ise devlet yardımı alarak kısmen kamulaştırılmıştı.

BNP Paribas ve Societe Generale'in sözcüleri konu hakkında yorum yapmadı. Credit Agricole ve Natixis bankalarına ise ulaşılamadı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler