FİNANS

Dış borsalarda tedirgin bekleyiş

Paskalya nedeniyle ABD’nin yanı sıra Avrupa'da da borsaların çoğu geçtiğimiz haftanın son işlem gününde kapalıydı.

Dış borsalarda tedirgin bekleyiş

Selçuk Altun - Mynet
Paskalya tatili sonrası ABD borsalarının açılacak olmasına karşın bugün birçok Avrupa borsası Paskalya tatili nedeniyle kapalı olacak.

Güney Kıbrıs’ta mevduat sahiplerinin maruz kalacağı kesiti oranının artacağı yönünde beklentiler endişeleri artırıyor.

İtalya’da ise hükümet hala kurulamazken Cumhurbaşkanı Napolitano’nun görevi bırakma ihtimali soru işaretlerine neden oldu. Görevine devam edeceğini açıklayan Napolitano piyasanın odağında.

Asya borsalarının Çin’den gelen ve beklentilerin altında kalan imalat verilerinin etkisiyle satıcılı bir seyir izlediği görülüyor.

Çin’de imalat verilerinde kaydedilen yükseliş, ekonomik toparlanma ile ilgili olumlu bir sinyal verirken, yükselen konut fiyatları bu süreçte soru işaretlerinin devam etmesine sebep oluyor.

Japonya’da ise beklentilerin altında kalan Tankan endeksi ve otomobil satışlarında izlenen gerileme baskıya neden oluyor. BoJ toplantısı öncesinde Yen’deki değerlenme de dikkat çekici. Kuzey Kore’nin gerginliği artıran tavrı net bir etki yaratmasa da endişeye neden oluyor.

Bu gelişmeler çerçevesinde Japonya'da Tokyo Menkul Kıymetler Borsası Nikkei Endeksi bugün, 262,89 puan (yüzde 2,02) değer kaybederek 12,135.02 puandan kapandı.

ABD vadelileri ise bu sabah hafif ekside seyrediyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler