FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dış piyasalarda rekorlar devam ediyor

Yurt dışı hisse senede piyasalarındaki tarihi zirve tırmanışları sürüyor.

Dış piyasalarda rekorlar devam ediyor

Selçuk Altun - Mynet
Küresel piyasalar Japonya Merkez Bankası (BOJ) kararlarının ardından İngiltere (BOE) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) kararlarına odaklandı.

ABD Wall Street'te Dow Jones Sanayi Endeksi rekor seviyelere doğru yükselişini devam ediyor. Dün açıklanan ADP özel sektör istihdam verileri ve FED Bej Kitap raporunun estirdikleri olumlu hava Dow Jones Sanayi Endeksi'ni yeni zirvelere taşıdı.

Dow Jones Sanayi Endeksi 14320.65 puanı gördüğü günü yüzde 0.30, 42.47 puan artışla 12296.24 puandan tamamladı. S&P 500 Endeksi ise yüzde 0.11 artışla 1541.46 puandan kapandı.
Wall Street'te yaşanan yükselişte başı Bank of America, HP, Alcoa Cisco ve Intel çekti.

Avrupa tarafında da dün pozitif görünüm devam etti. Avro/dolar paritesindeki zayıf görünüme rağmen hisse senedi piyasaları dar bir bantta yatay hareket etti. Almanya'da DAX Endeksi günü yüzde 0,62 oranında yükselişle kapandı, İngiltere'de FTSE 100 Endeksi yüzde 0,07 oranında değer kaybetti.

Bu sabah itibari ile baktığımızda, Japonya Merkez Bankası BOJ'un ucu açık tahvil alım programına hemen başlama kararı vermemesi Nikkei Endeksinin karar öncesindeki kazançlarının bir kısmını geri vermesine neden olurken, Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, Nikkei Endeksi, 35,81 puan (yüzde 0,20) değer kazanarak 11,968.08 puandan kapandı.

Analistler BOJ'dan bu toplantıda farklı bir hamle beklenmediğini, dolayısıyla piyasalara etkisinin sınırlı olacağını belirtiyor.

İngiltere ve Avrupa Merkez Bankası'nın faiz toplantılarının yapılacağı bugün Avrupa borsalarının güne artıda başlamaları bekleniyor.

IG Markets, FTSE 100'ün güne 7, Dax'ın 5 ve Cac-40'ın 3 puan artıda başlayacağını tahmin ediyor.

Analistler, her iki merkez bankasının yapacakları toplantılardan parasal genişleme, gevşek para politikalarının devamı yönünde gelecek mesajların piyasalara olumlu yansıyacağını öngörüyorlar.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler