FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eylül ayı işyeri eğilimi anket sonuçları

Türkiye'de bu yıl Eylül ayında hizmet sektörü güven endeksi artarken, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endeksleri azaldı.

Türkiye'de bu yıl Eylül ayında hizmet sektörü güven endeksi artarken, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endeksleri azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından inşaat, perakende ticaret ve hizmet sektörlerine yönelik olarak 'Aylık İşyeri Eğilim Anketi' düzenleniyor.

Anketler, bu sektörlerde faaliyet gösteren girişimlerin mevcut iş durumları ve gelecek 3 aya ilişkin beklentilerini ölçüyor.

Kurum, bu anketlerin sonuçlarından yararlanarak her sektöre ilişkin hesapladığı Sektörel Güven Endeksleri'nin Eylül ayına ilişkin sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Eylül ayında hizmet sektörü güven endeksi, bir önceki aya göre yüzde 1 arttı.

Perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 2,8 geriledi.

İnşaat sektörü güven endeksi de yüzde 0,8 oranında azaldı.

Ağustos ayında 107,9 olan hizmet sektörü güven endeksi 109 değerine yükseldi.

111 olan perakende ticaret sektörü güven endeksi 107,9'a geriledi.

İnşaat sektörü güven endeksi de 89,6 değerinden 88,9'a düştü.

Hizmet Sektörü Güven Endeksi'ndeki artış, son üç ayda iş durumu ve son üç ayda hizmetlere olan talep değerlendirmelerinin iyileşmesinden kaynaklandı.

Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki düşüş, son üç ayda ve gelecek üç ayda iş hacmi ve mevcut mal stok seviyesine yönelik olumsuz beklentilerden kaynaklanıyor.

İnşaat sektörü güven endeksindeki düşüş ise alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyine ilişkin değerlendirmelerin kötüleşmesinden ileri geldi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler