FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

G7 toplanıyor!

Dünyanın önde gelen ekonomilerini bir araya getiren 7'ler Grubu G7'nin maliye bakanları bugün Marsilya'da buluşuyor...

G7 toplanıyor!

Bakanlar Avrupa ve Amerika ekonomilerini canlandırmanın ve çalkantıdaki finans piyasalarını yatıştırmanın yollarını tartışacak.

Maliye bakanları ayrıca Başkan Obama'nın dün açıkladığı 450 milyar dolarlık istihdam yaratma planını ele alacak. Evsahibi Fransa "tartışmaların daha açık yapılabilmesi için" toplantı sonunda bildiri yayınlanmayacağını söyledi.

Fransa; Avrupa ve Amerika'nın ekonomilerindeki sorunlara koordineli çözümler bulması gerektiği görüşünde.

ABD Maliye Bakanı Tim Geithner ise Avrupa'nın daha kararlı adımlar atması gerektiğini kaydediyor.

Geithner ayrıca gelişmekte olan ekonomilerin yatırımları ve tüketimi canlandırmasını, para birimlerinin değer kazanmasına izin vermesini istiyor.

Gelişmekte olan ülkelerin para birimleri değer kazanırsa, ABD ve diğer zengin ülkeler dış ticarette rekabet etmekte daha az zorlanacak.

GEREKEN ADIMLARI ATMAYA HAZIRLAR
Dün yapılan açıklamada Gelişmiş ülkeler grubu G7, ABD'nin kredi notunun düşürülmesinin ve yayılan Euro Bölgesi krizinin ardından piyasaları yatıştırmak üzere dün akşam yaptığı açıklamada, gereken her adımı atmaya hazır olduklarını bildirdi.

Açıklama, herhangi bir sürpriz barındırmazken, tonu piyasaları yatıştırmaya dönüktü.

G7 maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının açıklamasında, politikaların koordineli şekilde belirlendiği ve aynı şekilde uygulandığı vurgulandı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler