FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Güney Kore'den Google ve Apple'a ambargo!

Güney Kore parlamentosu, Google ve Apple'ın uygulama mağazası satışlarında komisyon almalarını engelleyen yasa tasarısını onayladı. Buna göre, Güney Kore'deki geliştiriciler için komisyon zorunluluğu kalkacak, geliştiriciler de uygulamayı daha uygun fiyata satabilecek.

Güney Kore'den Google ve Apple'a ambargo!

Güney Kore parlamentosu, Google ve Apple gibi büyük uygulama mağazası operatörlerinin, yazılım geliştiricilerini kendi ödeme sistemlerini kullanmaya zorlamasını engelleyen yasa tasarısını onayladı.

Yazılımcıların başka ödeme sistemlerini kullanabilecek olmaları, fiilen Google veya Apple'a komisyon ödemek zorunda kalmayacakları anlamına geliyor.

google_

Yasa, Apple ve Google tarafından uygulama mağazalarından yapılan alışverişlerden alınan %30 komisyonu engelleyen dünya üzerindeki ilk düzenleme olma niteliğini taşıyor.

Google sözcüsü Reuters'a yaptığı açıklamada, "Yüksek kaliteli bir işletim sistemini ve uygulama mağazasını destekleyen modeli sürdürürken bu yasaya nasıl uyulacağını düşüneceğiz ve önümüzdeki haftalarda daha fazlasını paylaşacağız" dedi.

Kaynak: Reuters


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler