FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Koç ilke imza attı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Moody's ve Standard&Poors (S&P), Koç Holding'in uzun vadeli kurumsal kredi notunu 'Yatırım Yapılabilir' olarak belirledi.

Koç ilke imza attı!

Her iki kuruluştan yapılan açıklamada, Koç Holding'in başarılı yönetim yapısı, farklı sektör ve coğrafyalardaki güçlü pozisyonu ve güçlü finansal görünüme dikkat çekildi.

S&P, Koç Holding'in yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını BBB-, kısa vadeli kredi notlarını A-3 olarak belirledi. Görünüm ise 'durağan' olarak ortaya kondu.

S&P ayrıca, Koç Holding'in ihraç edeceği 2018-2023 vadeli teminatsız tahviller için notu BBB- olarak belirledi.
S&P, Koç Holding'in notunun bu şekilde belirlenmesinin Koç Holding'in faaliyetleri ve finansal profilinin Şirket'e bir ülke temerrüdü durumunda direnç, esneklik gösterme imkanı sağlayacağı görüşünü yansıttığını vurguladı.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Koç Holding'in her zaman örnek ve öncü çalışmaları gerçekleştirme felsefesi ile faaliyetlerini yürüttüğüne dikkat çekerken, “Moody's ve S&P'den aynı anda gelen 'Yatırım Yapılabilir' seviyedeki notlar ile birlikte ilk kez bir Türk holding şirketi bu statüye layık görülmüş oldu. Bir kez daha bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Türkiye ekonomisindeki olumlu gelişmeler ve Türk şirketlerinin başarılı performansları şirketlerimizin sermaye piyasalarından daha olumlu koşullarda faydalanabilmeleri açısından yeni açılımlar yaratmaktadır” diye konuştu.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler