FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Moody's İspanya'yı indirim için izlemeye aldı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İspanya'nın ''Aa2'' olan kredi notunu olası indirim için izlemeye aldı.

Moody's İspanya'yı indirim için izlemeye aldı

Moody's yaptığı açıklamada, Euro Bölgesi'nin Yunanistan için hazırladığı ikinci yardım paketinden sonra İspanya hükümetinin fonlama maliyetlerinin yüksek kalmaya devam etmesi ve zayıf büyüme nedeniyle ülkenin ''Aa2'' olan kredi notunu olası için indirime aldığını bildirdi.

Euro Bölgesi'nin Yunanistan için hazırladığı ikinci yardım paketi Euro Bölgesi'nde gelecekteki borç yeniden yapılandırılmalarına özel sektörün katılımı anlamında bir örnek teşkil etti.

İspanya'nın ''Aa2'' olan kredi notundaki değişimin muhtemelen bir kademeyle sınırlı olacağı ifade edilen açıklamada, zayıf büyüme ortamı ile bölgesel ve yerel hükümet sektörü bünyesinde devam eden mali zayıflıkların uzun vadeli bütçe dengesi için güçlüklerin süreceğine dikkat çekildi.

Moody's İspanya için ''Aa2'' olan kredi notu ile Standard & Poor's'un ''AA'' olan kredi notu aynı seviyede, ancak Fitch'in ''AA '' olan kredi notu ise bu notların bir kademe üzerinde bulunuyor.

Bu üç kuruluşun kredi notlarına ilişkin görünümü ise ''negatif''.

Express


En Çok Aranan Haberler