FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar ikinci yarıda çakılabilir!

The Gloom, Boom & Doom Report’un editörü Marc Faber, ABD hisse piyasalarının aşırı alıcılı olduğunu, bunun da piyasa için büyük sıkıntı anlamına geleceğini söyledi.

Piyasalar ikinci yarıda çakılabilir!

Merkez Bankaları para saçarken yatırımcı parayı nereye yatıracağı noktasında tereddüt yaşıyor. Templeton Gelişmekte olan piyasalar fonu yöneticisi Mark Mobius hisse senedi piyasalarında rallinin yeni başladığını belirtirken, piyasaların yakın takibindeki bir başka isim Marc Faber’de yatırımcıya hisse senetlerine karşı uyardı.

ABD tarafında S&P 500’un yeni zirveleri görmesi sonrasında yeni haftada karışık bir tabloyu ortaya koyan endeksler için Faber alım yapmak için uygun zaman olmadığını belirtti.

Yılın ikinci yarısında piyasalarda çakılma beklediğini dile getiren Faber bu sürece kadar yatırımcının hızlı hareket etmesi gerektiğini belirtti. Piyasalarda aşırı alım olduğunu dile getiren ünlü yatırımcı, ABD ekonomisinin çok zayıf olduğunu belirtti. Faber, "Yukarı yönde hareket etmeye devam edersek çöküş olasılığı daha yüksek olacak" diye konuştu.
HİSSE SATIN ALMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN DEĞİL!

The Gloom, Boom & Doom Report’un editörü Marc Faber, bazı piyasa analistlerinin tahmin ettiği gibi ABD hisse piyasalarının boğa piyasasının başında olmadığını ve bu nedenle hisse satın almak için çok doğru bir zaman olmadığı konusunda da uyardı.

YENİ FABRİKA İNŞA EDİLMEDİ

Reel sektör tarafında 2000’de 5 trilyon dolar olan nakit miktarının 16 trilyon dolar yükseldiğini belirten Faber, sektörde likiditenin fazla olmasına karşın kimsenin yeni fabrika inşa etmediğine dikkat çekti. Yeni yatırımların olmamasının ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirten Faber yatırımcının da hala ABD ekonomisine güvenemediğini kaydetti.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler