FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya'da kırmızı alarm verildi

Doların hızla artarak 63 rubleye kadar dayanmasıyla akşam Rusya Merkez Bankası olağanüstü toplandı. Faiz oranları yüzde 10,5'ten rekor seviye olan 17'ye çıkarıldı.

Rusya'da kırmızı alarm verildi

Rusya'da doların hızla artarak 63 rubleye kadar dayanması üzerine akşam saatlerinde olağanüstü toplanan Rusya Merkez Bankası faiz oranlarını yüzde 10,5'ten yüzde 17'ye çıkardı. Bu karar'la Rusya vatandaşları saatler içinde yüzde 70 oranında fakirleşmiş oldu. Gözler devlet Başkanı Putin'e çevrildi.
1 PUAN ARTTIRILMIŞTI

Rusya Merkez Bankası faiz oranlarını Perşembe günü yaptığı toplantıda 1 puan artırarak yüzde 10,5'e yükseltmişti. Merkez Bankası rublenin 16 yılın en sert düşüşünü gerçekleştirmesi üzerine acil toplanarak gösterge faiz oranlarını yüzde 10,5'ten yüzde 17'ye yükseltti.

1998'DEN BU YANA İLK

Rusya böylece 1998'de yaşanan iflasın ardından ilk kez bir gün içinde faiz oranlarını 6,5 puan birden yükseltmiş oldu. Bankanın müdahalesinin doların dizginlenmesi adına nasıl bir katkı sağlayacağı yarın piyasaların açılmasının ardından görülmeye başlayacak.

UZMANLARNA GÖRE BU DA YETMEZ

Uzmanlar tek başına faiz oranlarındaki artışın yeterli olmadığını, petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, jeopolitik gelişmeler ve Rusya'dan nakit çıkışının devam etmesinin Mali piyasaları zora soktuğuna dikkat çekiyor.
RUSYA DOLARIN ÖNÜNE GEÇEMİYOR

Merkez Bankası yıl başından bu yana yüzde 48 civarında artan doları dizginlemek için 80 milyar dolara yakın harcama yaptı. Ruble bu kayıpla dünyada en çok değer kaybeden para birimi oldu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler