FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Siber korsanlar Adidas'a saldırdı

Hacker saldırısına maruz kalan Adidas sitesini kapatmak zorunda kaldı. Şirket, güvenlik duvarını güçlendirerek gerekli önlemleri aldığını söylüyor.

Adidas şirketi, siber saldırılara maruz kaldığını söylediği internet sitesini kapatmak zorunda kaldı.

Alman şirketi, teknolojik yönden donanımlı bilgisayar korsanlarının saldırı düzenlediğini belirtiyor.

Şirket, tüketici bilgilerine ulaşıldığına dair bir bulguya rastlanmadığını, fakat gene de Adidas sitesine gelen ziyaretçileri korumak amacıyla önlem almayı uygun gördüğünü açıkladı.

Bu yıl önceki aylarda Sony şirketi de hacker diye bilinen korsanların saldırılarına uğramış ve milyonlarca kişinin tüketici bilgilerine ulaşıldığı anlaşılmıştı.

Adidas, internet sitesine 3 Kasım tarihinde girildiğini tespit ettiğini söylüyor.

Şirket, veri tabanını korumak için ilave güvenlik önlemleri aldığını ve sitenin yeniden çalışır hale gelmesi için işlemleri başlattığını belirtti.

Yayınlanan yazılı açıklamada, ''Bizim için hiçbir şey tüketicilerin kişisel bilgilerinin gizliliği ve güvenliğinden daha önemli değildir. Göstermiş olduğunuz anlayış ve sabırdan dolayı teşekkür ederiz.'' deniyor.

Adidas'ın uğradığı saldırı, internet güvenlik uzmanlarının 29 kimya firmasının bir dizi siber saldırıya maruz kaldığını açıklamalarının üzerinden daha bir hafta bile geçmeden gerçekleşiyor.

Sony'nin Playstation Network sitesine Nisan ayında sızan korsanlar, yaklaşık 77 milyon oyun kullanıcısının şahsi bilgilerine ulaşmıştı.

Express


En Çok Aranan Haberler