FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

S&P'den İspanya'ya not darbesi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, İspanya'nın uzun vadeli kredi notunu iki kademe birden indirerek BBB+'dan BBB-seviyesine çekti.

S&P'den İspanya'ya not darbesi

Aynı zamanda kısa vadeli kredi notunu A-2'den A-3'e düşürdü. Uzun vadeli kredi notu için görünüm 'negatif' olarak belirlendi.

S&P yaptığı açıklamada kredi notunun indirilmesinin, artan ekonomik ve politik baskı nedeniyle İspanya'nın kamu finansmanına yönelik artmakta olduğu görüşünü yansıttığını bildirdi. S&P, İspanya'da merkezi hükümetin kamu finansmanına yönelik risklere politika yanıtlarının, - Sosyal gerilimlere ve merkezi yönetim ile bölgesel yönetimler arasında gerilimin artmasına yol açan ağır ve derinleşen ekonomik resesyon- Avro Bölgesi hükümetleri arasında bir politika belirleme çerçevesinin hala öngörülebilir olmaması tarafından sınırlanmakta olduğunu vurguladı.

S&P ayrıca, İspanya'nın politik kurumlarının cari ekonomik ve finansal krizin yarattığı ağır zorluklarla başa çıkma kapasitelerinin düşmekte olduğunan inandıklarını ve bu nedenle notu 2 kademe düşürdüklerini de aktardı.

S&P, İspanya ekonomisinin bu yıl yüzde 1.8 ve gelecek yıl yüzde 1.4 daralmasını beklediğini belirtirken, İspanya'nın 2013 bütçesinin aşırı iyimser büyüme tahminleri üzerine oturtulduğunu da savundu.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler