FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elektronik Para nedir?

Dijital para ya da dijital döviz gibi isimler ile de bilinen elektronik para, madeni veya kağıt para gibi fiziksel bir değişim aracı değildir. Yani elektronik para, bu döviz cinsini geliştirip hayata geçiren kişiler tarafından kontrol edilmektedir. Elektronik para ne demek?

Elektronik Para nedir?

Sanal para olarak da adlandırılan elektronik para, günümüzde sıkça kullanılan döviz cinsleri arasındadır. Bu değişim aracı, dijital para veya dijital döviz olarak da bilinmektedir. Elektronik paranın ön plana çıkan özelliği, kağıt ya da madeni paralar gibi fiziksel bir nesne ve değişim aracı olmamasıdır.

Elektronik Para Nedir?

Dijital para / döviz ya da elektronik döviz gibi isimlerle de bilinen elektronik para nedir? Bu kavram; klasik madeni veya kağıt para gibi kabul edilirlik, biriktirme, ticaret, değerlilik ve borç verme gibi işlere yarayan bir unsuru ifade etmektedir. Ancak elektronik paranın normal madeni ya da kağıt paradan farkı, fiziksel bir menkul olmamasıdır. Dolayısıyla elektronik para, sanal para olarak da adlandırılan bir döviz cinsi ve değişim aracıdır.

Elektronik paranın sanal para olarak da adlandırılmasının bazı nedenleri bulunmaktadır. Bu detaylar ile elektronik paranın nitelikleri de daha net bir şekilde açıklanabilmektedir. Sanal/ elektronik paranın nitelikleri aşağıdaki gibidir;

  • Elektronik para, altın veya gümüş gibi eritilebilen ya da gram üzerinden değer taşıyan bir unsur değildir.
  • Bu döviz cinsi, taklidi zor olan ya da detayları herkes tarafından bilinmekte olan bir nesne değildir.
  • Her bir elektronik/ sanal para, bu döviz cinsini geliştiren ve hayata geçiren kişiler tarafından kontrol altında tutulmaktadır.
  • Sanal para, kanun veya devlet kapsamında genel geçerliliği bulunan bir değişim aracı değildir.
    Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler