FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2013 altın yılı olacak

Yılın ortasına doğru altının onsunun 1,800 dolara yükselmesi bekleyen JP Morgan, Koza Altın için hedef arttırdı.

2013 altın yılı olacak

JP Morgan, negatif reel faiz ortamının yatırımcılar ile Merkez Bankaları'nın altın iştahını arttıracağını kaydederek 2014 yılı boyunca altın fiyatlarının yükseleceğini belirtti. Kurum, 2013 yılında altın fiyatlarının yüzde 6 oranında artarak spot altının onsunun 1,763 dolara ulaşmasını beklediğini bildirdi.

2013 yılının altın yılı olacağını bildiren JP Morgan, altının yükselişini 2014 yılında sürdürmesini bekliyor.

Altın fiyatlarının 2012 yılında konsolide olduğunu bildiren kurum, ABD, Japonya ve Avrupa'da parasal genişleme adımlarının yanısıra Ortadoğu'da istikrarsızlığın artması ve dünyanın her yerinde çok düşük faiz oranlarının fiyatları destekleyeceğini belirtti.

JP Morgan, yılın ortasına doğru altının onsunun 1,800 dolara yükselmesi beklentisine yer verdi.

Altın fiyatlarındaki beklenen yükseliş ve şirketten gelen açıklamalar doğrultusunda izlediği bazı hisselerde yukarı yönlü revizyona giden kurum, Koza Altın hisse senetleri için fiyat hedefini artırdı.

Kuruluşun değerlendirmesine göre Koza Altın hisse senetleri için fiyat hedefi 58.60 TL seviyesine çıkarıldı. Rapor öncesinde hisse senetleri için fiyat hedefi 44.50 TL düzeyinde bulunuyordu. Raporda hisseler için yatırım tavsiyesi ise ‘ağırlığını artır’ olarak belirtildi.

Koza Altın'ın 2012 yılında üretim hacmi yüzde 12 artışla 338 bine ulaşırken, şirketin sahip olduğu rezervler ve toplam kaynakları 2012 yılında rezervlerinin yüzde 61 oranında artışla 3,7 milyon ons seviyesine yükselmişti.(THE LİRA)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler