FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2023 İŞSİZLİK MAAŞI ne kadar olacak? Asgari ücret belli oluyor! İşsizlik maaşı zammı için en düşük - en yüksek tahminler!

2023 işsizlik maaşının ne kadar olacağı bugün 3. kez gerçekleştirilen asgari ücret toplantısı sebebiyle merak konusu oldu. Bilindiği üzere bahsi geçen maaş, işten çıkartılan ve belirlenen koşullara uyan vatandaşların yeni iş bulana dek asgari düzeyde geçinmeleri için verilmektedir. Peki, 2023 işsizlik maaşı ne kadar olacak? Asgari ücret ile işsizlik maaşına yüzde kaç zam gelecek? İşte konuya dair ayrıntılar...

2023 İŞSİZLİK MAAŞI ne kadar olacak? Asgari ücret belli oluyor! İşsizlik maaşı zammı için en düşük - en yüksek tahminler!

2023 işsizlik maaşı, asgari ücretin genel düzeyinin artmasıyla birlikte yükselecek kalemler arasında bulunuyor. İşten çıkartılan sigortalı vatandaşın yeni bir iş bulana dek geçimini idame ettirebilmesi için ödenen bu ücret ile ilgili ayrıntılar merak konusu oldu. "2023 işsizlik maaşı ne kadar olacak?" sorusunun yanıtını öğrenmek isteyenler internette yaptıkları araştırmalara hız verdi. Peki, asgari ücret ile işsizlik maaşına yüzde kaç zam gelecek? Detaylar haberimizde...

2023 İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLACAK?

İşsizlik maaşı, asgari ücret ile netleşecek.

Asgari ücrette yüzde 30’luk bir artış olması halinde işsizlik maaşı en yüksek 6 bin 628 TL olarak ödenecek.

Asgari ücrete yüzde 40 zam gelirse işsizlik maaşı 7 bin 137 TL olacak.

İşsizlik maaşı, asgari ücretre yüzde 50 artış olması halinde ise 7 bin 647 TL olarak ödenecek.

ASGARİ ÜCRET İLE İŞSİZLİK MAAŞINA YÜZDE KAÇ ZAM GELECEK?

Asgari ücrette 3. toplantı başladı. Asgari ücret ile ilgili açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 20 Aralık 2022 Salı gününü işaret etmişti. Bakan Bilgin, yaptığı açıklamada "Salı günü uzlaşmaya varacağız" ifadelerini kullanmıştı.

İşsizlik maaşı zammı, asgari ücretin açıklanmasını ardından belli olacak.

Express


En Çok Aranan Haberler