FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

31 Mayıs akşamına kadar süresi var! Emeklilerin hesabına erken geçecek: Hem ikramiye hem maaş, en az 13 bin lira ödenecek

Emekli maaşı zammı öncesi emekliye çifte ödeme! Haziran ayına denk gelen Kurban Bayramı’nda milyonlarca kişi hem emekli maaşını alacak hem de 3 bin lira olan bayram ikramiyesini hesaplarında görecek. Peki emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Bakan Işıkhan ‘yakında’ yanıtını vermişti ama emekliler için erken aylık da gündeme geldi.

31 Mayıs akşamına kadar süresi var! Emeklilerin hesabına erken geçecek: Hem ikramiye hem maaş, en az 13 bin lira ödenecek

Haziran ayı milyonlarca emekli için çifte ödeme anlamına gelecek. Öncelikle Kurban bayramı ikramiyelerini alacak olan emekliler için bayramın maaş günlerine denk gelmesi sebebiyle erken aylık da gündeme geldi. Bu konuda kararı hükümet verecek ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konuya ilişkin yaptığı açıklamasında ikramiyelerin Kurban bayramı öncesinde ödeneceğini ve bununla ilgili takvimin de yakında açıklanacağını belirtti.

TÜRK LİRASI (221)

İKRAMİYE 2 BİN TL'DEN 3 BİN LİRAYA ÇIKARILDI

Yeni Asır'dan Faruk Erdem'in haberine göre, ancak Haziran ayı maaş ödeme günleri de bayrama denk geliyor. Kurban Bayramı'nın 16-19 Haziran tarihlerinde idrak edilecek. Bu tarihler arasında maaş günü olan çok sayıda emekli de bulunuyor. bu yüzden tüm emekliler için bayram öncesi aylık ödenmesi ile ilgili bir müjde gelmesi de bekleniyor. Bu durumda emeklilere 10-14 Haziran haftasında hem ikramiye hem de aylıkları birlikte ödenebilecek.

TÜRK LİRASI (349)

DUL VE YETİM MAAŞI ALANA HİSSE ORANINDA İKRAMİYE

Bu yıl yüzde 50 zamla 2 bin liradan 3 bin liraya çıkartılan bayram ikramiyesi ilk olarak Ramazan bayramında ödenmişti. Yılın ikinci ikramiyesi ise Kurban bayramı öncesinde 10-14 Haziran tarihleri arasında ödenecek. İkramiyeden Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan aylık alan tüm hak sahipleri yararlanıyor.

Emekliler maaşları ne olursa olsun 3 bin lira ikramiye alırken ölüm maaşı alan dul yetimler ile iş göremezlik ödeneği alanlar hisse oranlarına göre ikramiyeden yararlanıyor.Aylık oranı yüzde 75 olana 2 bin 250, yüzde 50 olana bin 500, yüzde 25 olana 750 lira bayram ikramiyesi yatırılacak. İki aylık birden alanlara ise en yüksek ödemeye izin veren dosya baz alınarak ikramiye yatırılacak. En düşük emekli maaşı alanlar içinse hesaplara yatacak rakam 13 bin TL olacak.

gymm

EMEKLİ MAAŞI BAYRAM ÖNCESİ YATAR MI?

Birçok emeklinin aylık ödeme günü ise bu yıl Kurban bayramına rastlıyor. Bilindiği gibi memur emeklilerinin maaş ödeme günleri ayın 1'i ile 5'i arasında oluyor. Bu yüzden memur emeklileri aylıklarını zaten bayram öncesinde almış olacaklar. SSK emeklileri ayın 17-26'sı, Bağ-Kur emeklileri ise 25-28'i arasında aylıklarını hesabında görüyor. SSK emeklilerinin aylık ödemelerinin ise normalde 17 Haziran'da başlayıp 26 Haziran'da tamamlanması gerekiyor. Ancak bazı SSK emeklilerinin aylık ödeme günleri bayrama denk geliyor. Bu nedenle ödemeler erken yapılabilecek. Tabii bu erken ödemenin sadece bu emeklilerle sınırlı kalmayıp, tüm emeklileri de kapsaması mümkün.

TÜRK LİRASI (380)

31 MAYIS’A KADAR EMEKLİLİK DİLEKÇESİ VEREN İKRAMİYEYİ ALACAK

Bu arada henüz emeklilik başvurusu yapmamış olanların da ikramiye şansları bulunuyor. 31 Mayıs akşamına kadar başvurusunu yapan sigortalılar için aylık hesaplanması 1 Haziran'dan başlayacak. Böylece bu emekliler de Kurban bayramı ikramiyesinden yararlanmış olacak. Aylık bağlanma işlemleri bitmese bile ikramiye hak kazanılacak. İşlemler bittiğinde toplu ödeme ile birlikte hak edilen Kurban bayramı ikramiyesi de hesaba yatırılmış olacak. Ölüm maaşı için başvuranlar da aynı şekilde Haziran ayı için Kurban bayramı ikramiyesini hak etmiş olacak.


Express


En Çok Aranan Haberler