FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

6 aylık enflasyon farkı ne zaman, hangi gün açılanacak? TÜİK 6 aylık enflasyon farkı ne kadar olacak?

6 aylık enflasyon farkı ile ilgili detaylar merak konusu oldu. TÜİK tarafından yayımlanacak olan 6 aylık enflasyon farkı ile emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı netleşmiş olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası "5 Temmuz'da 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla, memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." dedi. Peki, 6 aylık enflasyon farkı ne zaman, hangi gün açılanacak? TÜİK 6 aylık enflasyon farkı ne kadar olacak?

6 aylık enflasyon farkı ne zaman, hangi gün açılanacak? TÜİK 6 aylık enflasyon farkı ne kadar olacak?

6 aylık enflasyon farkı hem memur zammı hem de emekli maaşı zammı için büyük önem arz ediyor. Temmuz zammı için heyecanlı bekleyiş sürerken birçok kişi de internette araştırma yapıyor. En düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkarılması bekleniyor. Diğer kamu çalışanları için ise görev, unvan, derece ve mesleki kariyer gibi unsurlara göre kademeli artış yapılacak. Ayrıca; 7.500 TL olan en düşük emekli maaşının yapılacak zam ile 10 bin TL'yi görmesi bekleniyor. 6 aylık enflasyon farkı ve TÜİK enflasyon oranı günün en çok sorgulanan konu başlıkları arasında yer alıyor. İşte, 6 aylık enflasyon farkı ile ilgili detaylar...

iStock-1414584267

6 ENFLASYON FARKI NE KADAR?

6 aylık enflasyon farkı henüz açıklanmadı. Ocak-Haziran ayları arasındaki enflasyon verilerini kapsayan rakamlar belli olduğunda haberimize eklenecektir.

TÜRK LİRASI (389)

6 ENFLASYON FARKI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

6 aylık enflasyon farkı merak konusu oldu. Ocak, şubat, mart, nisan, mayıs ve haziran aylarının enflasyon oranları ile ilk 6 aylık enflasyon farklı tespit edilecek.

Haziran ayı enflasyonu oranı TÜİK tarafından 5 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak.

Böylelikle memur ve memur emeklilerinin enflasyon zammı oranı belli olacak.

TÜRK LİRASI (329)

5 AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR?

5 aylık enflasyon oranına göre;

5 aylık enflasyon oranı: Yüzde 15,26

5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı: Yüzde 15,26

Ocak 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 8

Temmuz 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 6

5 aylık memur enflasyon farkı: Yüzde 7,26

5 aylık memur ve memur emeklisi zammı: Yüzde 13,26

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİ VE MEMUR MAAŞI ZAMMI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kur korumalı mevduat uygulamasını devam ettiriyoruz. Memur maaşlarına yapılacak zam miktarıyla ilgili süreci başlatıyoruz. 5 Temmuz Çarşamba günü 6 aylık enflasyon oranlarımız belli olacaktır. Bu oranın belli olmasının ardından zam oranını açıklayacağız. Memur ve emeklilere verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. "

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler