FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

65 YAŞ AYLIĞI 2023: Yaşlılık maaşı ne kadar? Asgari ücret ara zammı ile 65 yaş aylığı ne kadar olacak, Temmuzda ne kadar zamlanacak?

65 yaş aylığı ile ilgili araştırmalar bugün yapılan Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı nedeniyle hız kazandı. Ocak ayında gelen zam sonrası 8 bin 506 TL'ye yükselen asgari ücrete temmuz ayında artış yapılması planlanıyor. Zam yaşlılık maaşını da etkileyecek. Peki, 65 yaş aylığı ne kadar, kaç TL? Asgari ücret ara zammı ile 65 yaş aylığı ne kadar olacak, Temmuzda ne kadar zamlanacak?

65 YAŞ AYLIĞI 2023: Yaşlılık maaşı ne kadar? Asgari ücret ara zammı ile 65 yaş aylığı ne kadar olacak, Temmuzda ne kadar zamlanacak?

65 yaş aylığı asgari ücretin belirlenmesi ile birlikte değişecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrası asgari ücretin belirlenmesine yönelik ilk toplantı bugün yapıldı. Temmuzda açıklanacak ara zam ile 65 yaş aylığı da yükselecek. 65 yaş aylığı şu an için 2 bin 604 TL olarak ödeniyor.

1s1

65 AYLIĞI NE KADAR, KAÇ TL?

65 yaş aylığı, yeni asgari ücretin belirlenmesinin ardından tekrar hesaplanacak.

Bilindiği üzere 65 yaş aylığı 2 bin 604 TL olarak uygulanıyor.

1s2

65 YAŞ AYLIĞI KADAR OLACAK, KAÇ TL?

Yüzde 25 zam gelmesi halinde 65 yaş aylığı 3 bin 255 TL olacak Yüzde 30 zam yapılırsa tutar 3 bin 385 TL'ye çıkacak. Yüzde 35 zam yapılması durumunda ise 3 bin 515 TL'ye yükselecek.

asgari ücret tespit komisyonu toplantısı

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMA

Asgari Ücret Toplantı sonrası konuşan TÜRK-İş heyeti başkanı Veli Solak, şu ifadeleri kullandı:

"Herhangi bir rakam konuşmadık. Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir rakam istiyoruz. Yeni toplantı yarın da olabilir. Başka zamanda. Bayramdan önce bitmesini bekliyoruz"

"BAYRAMDAN ÖNCE BİTMESİNİ BEKLİYORUZ"

TİSK Başkanı Akkol, "Görüşümüz hızlı şekilde hızlı ve 3'lü mutabakatla bu süreci tamamlamak arzusundayız. Şahsi arzum bayram sürecine girmeden bu sürecin tamamlanmasıdır" diye konuştu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler