FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Allianz BES iptali nasıl yapılır? Allianz BES iptal formu, SMS ve iletişim bilgileri

BES, bireylerin emeklilik dönemlerinde maddi açıdan daha güvende olmalarını sağlamak için tasarlanmıştır. Bu sistem bireylerin özel bir emeklilik hesabına düzenli olarak para yatırmalarını ve yatırdıkları bu paranın birikmesini amaçlar. BES kişilerin emeklilik dönemlerinde ihtiyaçlarına göre finansal bir planlama yapmalarına yardımcı olur. Ancak bazı kişiler BES sisteminden çıkmak isteyebilir. Peki, Allianz BES iptal ve diğer seçenekleriniz için hangi yöntemler yapılır?

Allianz BES iptali nasıl yapılır? Allianz BES iptal formu, SMS ve iletişim bilgileri

BES sayesinde bireyler emeklilik dönemlerinde maddi açıdan daha güvende olurken aynı zamanda vergisel avantajlar da elde ederler. BES genellikle bankalar, sigorta şirketleri ve emeklilik fonları tarafından sunulmaktadır. Bu sistemde birikim yapmak isteyen bireyler, belirli bir oranda devlet katkısı alabilirler. Ayrıca bireylerin yatırdıkları paralar vergi avantajından da yararlanır. Bireysel emeklilik sistemi kişilerin finansal geleceklerine yatırım yapmalarını ve emeklilik dönemlerinde maddi açıdan daha rahat bir yaşam sürmelerini sağlar. Ancak bu sisteme dahil olmadan önce bireylerin dikkatli bir şekilde araştırma yapması ve uzman tavsiyesi alması önemlidir.

Emekli olduğunuzda daha yüksek yaşam standartlarına sahip olmak için bireysel emeklilik sistemine dahil olabilir ve belirli periyotlarda yapacağınız ödemelerle geleceğinize yatırım yapabilirsiniz. Fakat sisteme dahil olduktan sonra çeşitli nedenlerden dolayı iptal işlemini gerçekleştirmeyi tercih edebilirsiniz.

Allianz BES iptali nasıl yapılır?

Allianz kişiye özel bireysel emeklilik planlaması yapmanın yanı sıra sisteme dahil olan kişilere farklı avantajlar da sunar. Siz de bu avantajlardan faydalanıyor ancak artık bireysel emeklilik için ödeme yapmak istemiyorsanız BES iptalini gerçekleştirebilirsiniz. Yeni bir işe başladığınızda otomatik katılım sistemi ile maaşınızdan ilk kesinti gerçekleştikten sonra da Allianz BES iptal başvurusunda bulunabilirsiniz. Allianz BES iptal iletişim kanalları ve iptal yöntemleri bulunur. Allianz bireysel emeklilik iptali için farklı seçenekleriniz mevcut. Bunlardan sizin için uygun olan seçenek ile iptal talebinizi Allianz'a iletebilirsiniz.

Allianz Müşteri Hizmetleri ile iptal işlemi nasıl yapılır?

Allianz bireysel emeklilik sisteminden çıkmak için tercih edebileceğiniz yöntemlerden ilki müşteri hizmetleri ile iletişim kurmaktır. Allianz müşteri hizmetleri numarası olan 0850 399 99 99'u aradığınızda otomatik katılım sistemi için 3'ü tuşlayabilir, bireysel emeklilik sistemi ile ilgili destek almak için de bekleyebilirsiniz. Yapılan yönlendirmelere uyduktan sonra müşteri temsilcisine bağlanabilir ve bireysel emeklilik iptal talebinizi iletebilirsiniz.

Allianz BES iptal SMS yoluyla yapılamamaktadır. Ancak müşteri hizmetleri ile iletişim kurduğunuzda telefonunuza bir SMS yönlendirilir ve o SMS'te yer alan link aracılığıyla işlem gerçekleştirebilirsiniz.

Allianz web sitesi işlemleri nasıl yapılır?

Allianz resmî web sitesi üzerinden de BES iptal işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Allianz BES iptali için müşteri hizmetleri ile iletişim kurmak yerine online işlemler ile iptal talebi oluşturma işlemini gerçekleştirerek de BES iptal işlemlerine başlayabilirsiniz.

Online işlemler ile iptal talebi oluşturma nasıl yapılır?

Allianz online işlemler menüsüne aşağıda paylaşmış olduğumuz link aracılığıyla giriş yapabilir ve bireysel emeklilik sözleşmeniz ile size ait diğer tüm bilgileri görüntüleyebilirsiniz. Online işlemler aracılığıyla Allianz BES iptal talebinizi de iletebilirsiniz. Eğer online işlemlere daha önce giriş yapmadıysanız "Kayıt ol" sekmesine tıklayarak kendi adınıza bir kayıt oluşturabilir ve daha sonra sisteme giriş sağlayabilirsiniz.

Allianz online işlemler menüsüne giriş yapmak için TIKLAYINIZ!

İletişim formu ile iptal işlemi nasıl yapılır?

Aşağıda vermiş olduğumuz iletişim formunu doldurarak BES iptal talebinizi Allianz müşteri hizmetlerine iletebilirsiniz. Bu formu göndermenizin akabinde talebinizle ilgili olarak sizinle iletişim kurulacak ve talebinize yönelik gerekli işlemler başlatılacaktır.

  • Allianz iletişim formunu doldurmak için TIKLAYINIZ!

Ayrılma formları ile iptal işlemi nasıl yapılır?

Allianz Hayat ve Emeklilik ile Allianz Yaşam ve Emeklilik'in farklı konularla ilgili formları vardır ve bu formlar web sitesinde bulunur. Aşağıda paylaşmış olduğumuz bağlantılara tıklayarak bireysel emeklilik sisteminden ayrılma talep ve bilgi formlarına erişebilirsiniz.

  • Dilerseniz ayrılma işleminden önce bilgi formunu doldurup Allianz'a iletebilir ve ayrılma durumunda ne kadar ödeme alacağınızı ve alacağınız paradan ne kadar kesinti yapılacağını öğrenebilirsiniz.
  • Ayrılma talebiniz için de ilgili formları doldurarak Allianz'a iletebilir ve iptal işlemini başlatabilirsiniz.
    Bireysel emeklilik sistemine Allianz Hayat ve Emeklilik veya Allianz Yaşam ve Emeklilik'in hangisi üzerinden kayıt olduysanız o sisteme ait olan formu doldurmanız gerekir.

  • Allianz Hayat ve Emeklilik ayrılma bilgi formu için TIKLAYINIZ!
  • Allianz Hayat ve Emeklilik ayrılma talep formu için TIKLAYINIZ!
  • Allianz Yaşam ve Emeklilik ayrılma talep formu için TIKLAYINIZ!

Allianz BES iptal formu nereye gönderilir?

Allianz bireysel emeklilik iptal etme formu doldurulduktan sonra Allianz'a posta, faks ya da e-posta yolu ile ulaştırılabilir. Bunun için kullanabileceğiniz iletişim bilgileri aşağıdaki gibidir:

  • Allianz Genel Merkez adresi: Allianz Tower Küçükbakkalköy Mahallesi Kayışdağı Caddesi No:1 34750 Ataşehir/İstanbul
  • Faks numarası: 0216 556 99 79 veya 0216 556 67 77
  • Allianz Hayat ve Emeklilik e-posta adresi: info@allianz.com.tr
  • Allianz Yaşam ve Emeklilik e-posta adresi: istek@allianz.com.tr

Dilerseniz Allianz bölge müdürlükleri ile iletişim kurarak da iptal talebinizi iletebilirsiniz. Allianz bölge müdürlüklerinin iletişim bilgilerine ulaşmak için TIKLAYINIZ!

Allianz bireysel emeklilik sistemine dair aklınızda bulunan tüm soruların cevabını aşağıda vermiş olduğumuz linke tıklayarak öğrenebilirsiniz. Merak ettiğiniz konuların tümü bu sayfada açıklandığı için iptal işleminden önce öğrenmeniz gereken bilgilerin birçoğunu bu link aracılığıyla edinebilirsiniz.

Allianz bireysel emeklilik ile ilgili sık sorulan sorular ve cevapları için TIKLAYINIZ!


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler