FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın dalgalı seyrediyor

Altın ABD verileri ve merkez bankalarından teşvik beklentileri ile dalgalı bir seyir izledi.

Altın dalgalı seyrediyor

Altın, yatırımcıların dikkatlerini karışık gelen ABD verilerine ve tüm ünyada merkez bankalarının olası ilave teşviklerine çevirmeleri ile birlikte, kazanç ve kayıp bölgeleri arasında dalgalandı. Gümüş son üç günde ilk kez değer kaybetti.

Spot altın dünkü seviyesi olan ons başına 1,583.90 dolardan, bugün Singapur saati ile 12:09'da ons başına 1,584.28 dolara geldi. Metal erken saatlerde yüzde 0.3 kadar gerileme gösterdi. Altın, euro dolar karşısında değer kazanırken, Dolar Endeksi'nin son altı ayın zirvesi yakınlarında tutunması ile birlikte dalgalı bir seyir çizdi.

Dün ABD'de açıklanan ADP özel sektör istihdam verisi Şubat ayında beklenenden daha hızlı artış gösterirken, fabrika siparişleri Ocak'ta son beş ayın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Fed dün açıkladığı Bej Kitap'ta, politika yapıcıların teşviklerin hızı konusunda bölünmüş olmasına karşın, ABD ekonomisinin büyümekte olduğunu kaydetti. Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika yapıcıları, Başkan Mario Draghi'nin geçen ay, para politikasının yakın bir zamanda sıkılaştırılması yönünde bir niyetleri olmadığını söylemesinin adından bugün biraraya geliyor.

Çin'in en büyük devlete ait yatırım kuruluşlarından birinin bir şirketi olan Everbright Futures Co.'nun makroekonomik stratejisti Sun Yonggang, "ABD'den gelen ekonomik verilerin inişli çıkışlı gelmesi ile birlikte, Fed'in gevşek para politikasının kaderi belirsiz kalıyor," dedi ve "Piyasanın havasına bağlı olarak, altın dolarla ya da dolara karşı hareket edebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Altın, Fed'in ekonomik toparlanma hız kazandığında teşvikleri yavaşlatabileceği beklentisi ile birlikte, Şubat ayında da değer kaybetti ve böylelikle beş ay üst üste kayıp yaşamış oldu. Bu, 1997'den bu yana en uzun süreli aylık düşüş serisini işaret ediyor. Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları 5 Mart'ta 2,491.503 tona düşerek, Eylül ayından bu yana en düşük seviyesine indi.

Nisan vadeli altın kontratları New York Comex piyasasında yüzde 0.6 yükselerek ons başına 1,584.90 dolara çıktıktan sonra, 1,583.40 dolara geldi. Kontrat dün değişiklik göstermemişti. En aktif altın kontrat bu yıl yüzde 5.5 düştü.

Altın fiyatları için tıklayın

[

Çeyrek Altın](http://finans.mynet.com/altin/altindetay/SGCEYREK/), Yarım AltınCumhuriyet Altını

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler