FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın düşecek mi, çıkacak mı?

Analistlere göre, altının yönü 1,375 doların altında kaldığı sürece aşağı olacak.

Altın düşecek mi, çıkacak mı?

Commerzbank AG, yayınladığı teknik analize göre; son 13 yılın ilk yıllık bazda kaybına hareketlenen altının yönü, ons başına 1,375 doların altında kaldığı sürece aşağı kalmaya devam edecek.

Banka, 1,272 dolar dolar civarındaki Ağustos ayının en düşük seviyesinin bir hedef olduğunu ve bu seviyenin altına düşüşün, 1,200 dolar ve 1,100 dolar bölgelerine doğru düşüşlerin mümkün olabileceği anlamına geldiğini kaydetti. Spot altın Londra saati ile 06:18'de ons başına 1,314.48 dolar seviyesinde seyrediyordu ve bu yıl için yüzde 22'lik kayba yöneldi.

Commerzbank'ın Londra ofisinden teknik analist Axel Rudolph, 1 Ekim tarihli raporunda, 19 Eylül zirvesi olan 1,375 doların üzerinde günlük grafik kapanışı olmazsa, orta vadeli aşağı trendin etkisini korumakta olduğuna ve koruyacağına inanmaya devam ediyoruz, dedi ve 1,272 doların tutunamaması, altının orta vadeli aşağı trendine yeniden başladığını teyit edecektir şeklinde görüş bildirdi.

Londra'da analist Karen jones, 4 Ekim'de telefon yoluyla yaptığı değerlendirmede, altının 2 Ekim'de 1,277.15 dolar ile son sekiz haftanın en düşük seviyesine indiğini ve herhangi bir direnç seviyesinin aşılamamış olmasından dolayı Commerzbank'ın aşağı beklentisinin sürdüğünü belirtti. Altın fiyatları bu yıl, Fed'in ekonomideki güçlenme ile birlikte varlık alımlarını azaltacağı spekülasyonu ile birlikte bazı yatırımcıların metalin değer koruma özelliğine olan güvenlerini yitirmeleri sonucu güçlü bir değer kaybi yaşadı.

Altın fiyatları için tıklayın,Çeyrek altın , Cumhuriyet altını

Altın fiyatları için tıklayın

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler