FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın düşer mi? Dolar neden yükseliyor? Altın fiyatları artacak mı? İşte çarpıcı değerlendirmeler!

Dolar ve altın fiyatlarındaki hareketlilik nedeniyle çok sayıda vatandaş ve yatırımcı dolar kuru ve altın fiyatları ile ilgili araştırma içerisine girdi. Konuyla ilgili olarak önemli bankaların çeşitli değerlendirmeleri bulunuyor. Peki, dolar neden yükseliyor? Altın düşer mi? Altın fiyatları artacak mı? İşte detaylar…

Altın fiyatları ve dolar üzerinde, koronavirüs vakaları ve ABD seçimleri dolayısıyla hareketlilik yaşanmaya devam ediyor. Özellikle ABD Başkanlık seçimleri öncesinde belirsizliği sürmesi nedeniyle dolar külçe altın karşısında güvenli bir liman olarak görülerek yükseliyor. Koronavirüs vakalarında tüm dünyada artış görülmesi dolar ve altın fiyatlarına da yansıdı. Şimdi vatandaşlar tarafından altın fiyatları artacak mı sorusuna yanıt aranıyor. Peki, dolar düşer mi? İşte HSBC Securities ve Standard Chartered Bank’ın konuyla ilgili değerlendirmeleri...

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

HSBC Securities baş değerli metaller analisti James Steel, riskten kaçınma beklentilerindeki yükselişin doları destekleme eğiliminde olduğunu belirtti. Bu durumun altın ve gümüşü zayıflattığını değerlendiren Steel, kendilerinin bu durumun yalnızca bir süre devam edeceğini düşündüklerini aktardı. Peki, altın fiyatları düşer mi?

ALTIN DÜŞER Mİ?

HSBC Securities baş değerli metaller analisti James Steel, açıklamalarında seçimlere dek değerli metallerin çok volatil olacağını düşündüklerini belirtti. Koronavirüs vakalarının artmasına yönelik endişelerle ve seçimlerle beraber, gümüş ve altının hala volatil kalacağını düşündüklerini ancak güvenli liman talebinden daha çok destek bulacağını düşündüklerini aktardı.

Konuyla ilgili olarak Standard Chartered Bank ise altın konusunda makro bir düşüşün halen mümkün olduğunu söyleyerek Joe Biden’ın seçilmesiyle ve Demokratların Senato’da çoğunluk kazanmasıyla beraber altın fiyatlarının yükselebileceği yönünde değerlendirmelerini aktardı.

GÜNCEL DOLAR VE ALTIN FİYATLARI

Dolar ve altın piyasasındaki diğer verilere Mynet Finans'taki döviz ve altın fiyatları sayfasından ulaşabilirsiniz.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler