FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gram altın 569 lirayı görerek tüm zamanların rekoru kırdı

Haftaya 566 liradan başlayan gram altın zirvesini yenileyerek 569 liraya yükseldi. Ons altın fiyatları, dolar fiyatlarının düşmesiyle son 2 ayın zirvesi olan 1.821 doların üzerine yükseldi. Analistler, ABD'de cuma günü açıklanan istihdam verilerinin ardından 10 yıllık tahvil faizinin gerilediğini, altının ons fiyatının ise yükselişe geçtiğini bildirdi.

Altın fiyatları yeni haftada da yükselmeye devam ediyor. Gram altın gün içinde 569 liraya kadar yükselerek tarihi zirvesine ulaştı.

ABD Doları'nın önde gelen para birimleri karşısında değer kaybetmesi, uluslararası piyasalarda spot altın fiyatını son 2 ayın zirvesine çıkardı.

ONS ALTININ FİYATI

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı 1821, dolar/ons ile 7 Eylül'den bu yana görülen en yüksek seviyesini test etti. Şu sıralarda da 1819, dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, ABD'de cuma günü açıklanan istihdam verilerinin ardından 10 yıllık tahvil faizinin gerilediğini, altının ons fiyatının ise yükselişe geçtiğini bildirdi.

1816 dolar/ons direncinin üzerine çıkan spot altın için ilk hedef 1828-1831 dolar/ons aralığı, buranın aşılması halinde 1860 dolar/ons denenebilir. Aşağı hareketlerde ise ilk destek 1810-1800 dolar/ons aralığı.

Bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Toplumsal Cinsiyet ve Ekonomi Konferansı'nın açılışında yapacağı açıklamalarının varlık fiyatlarında oynaklığı artırabileceğini belirten analistler, veri gündeminin ise zayıf olduğunu kaydetti.

tablo


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler