FİNANS

Altın fiyatlarında 'Hint' dansı

Hafta başından bu yana ABD'den gelen olumsuz verilerin desteğiyle güçlenen altın fiyatları yeniden 1.400 dolardan geriledi.

Altın fiyatlarında 'Hint' dansı

Bunda, dünyanın en büyük altın ithalatçısı Hindistan'da artan vergilerin etkili olduğu belirtiliyor.

Altın fiyatlarındaki dalgalı seyir devam ediyor. Bu haftayı ABD'den gelen olumsuz verilerin desteğiyle 1.400 doların üzerinde geçiren altın fiyatları, yeniden rotayı aşağı çekti. Bu düşüşte, dünyanın en büyük altın ithalatçısı Hindistan'da artan vergiler ve yükselen dolar etkili oldu.
CARİ AÇIĞA ÇARE

Cari açığını azaltmak isteyen Hindistan hükümeti altın ithalatında vergiyi üçte bir oranında artırarak yüzde 8'e yükseltti. Bu kararın ardından altın piyasasında fiyatlar hafta başından beri sürdürdüğü yükselişi kırarak düşüşe döndü.
VERGİYE ANINDA TEPKİ
Altının ons fiyatı vergi artırımının ardından yüzde 0,13 değer kaybederek 1.398 dolara geriledi. Altın fiyatları haftabaşında 1.420 dolara kadar yaklaşmıştı.

FİYATLARDA SON DURUM

Gram altın 85.5 TL
Çeyrek altın 148.3 TL
Yarım altın 293.8 TL (09.00 itibariyle)

[Altın fiyatları için tıklayın](https://finans.mynet.com/altin/) [ **Çeyrek Altın**](http://finans.mynet.com/altin/altindetay/SGCEYREK/)**,** [**Yarım Altın**](http://finans.mynet.com/altin/altindetay/SGYARIM/)**[Cumhuriyet Altını](http://finans.mynet.com/altin/altindetay/SCUM/)**
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler