FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın için yeni tahmin!

BMI Research, altının altı yıllık aradan sonra yeniden üç basamaklı fiyata sahip bir meta olabileceğini kaydetti

Altın için yeni tahmin!

Altın, altı yıl 1,000 doların üzerinde tutunduktan sonra, yeniden üç basamaklı fiyata sahip bir meta haline gelebilir.

Fitch Group'un bir birimi olan BMI Research'e göre, altın, Fed'in faiz artırımına gitmesi ve doların değer kazanması ile birlikte, 2016 yılının ilk yarısında 1,000 doların altına inebileceği tahmininde bulundu. BMI'nın emtia araştırma küresel başkanı John Davies, kademeli sıkılaştırma beklentilerinin, fiyatların 1,000 dolar civarına ve üzerine geri dönmesi ile birlikte, düşüşü yavaşlatacağını. Altın Singapur saati ile 13:47'de ons başına 1,077.10 dolar seviyesinde işlem görüyordu.

Altın 2015 yılında, Fed politika yapıcılarının 2006'dan bu yana ilk faiz artırımı için hazırlanmaları ile birlikte, yaklaşık yüzde 9 değer kaybetti ve beş yılın en düşük seviyesine indi. yüksek faizler, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini azaltıyor. Yatırımcıların büyük bölümü, dün Fed'in Ekim ayı toplantı tutanaklarının yayınlanmasının ardından, Aralık ayında faiz artırımına gidilmesini bekliyor. Goldman Sachs Group Inc., geçen ayki değerlendirmesinde, Aralık ayındaki olası faiz artırırımının altına zarar evreceğini kaydetti.

Davies, Singapur'da dün verdiği mülakatta, "Açık bir şekilde, 1,000 dolar test edilecek, ancak bu seviyenin çökeceğini ille de çökeceğini düşünmüyoruz," dedi ve "Gelecekteki faiz artırımlarının çoğu fiyatlara yansıdı, bu nedenle, faiz artırımını gördüğümüzde, ani bir reaksiyon olacağını sanmıyorum" şeklinde görüş bildirdi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler