FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın kayıpla kazanç arasında!

Altın, birbirini dengeleyen gelişmelerin etkis ile kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor

Altın kayıpla kazanç arasında!

Altın Londra'da, exchange traded fonlarındaki (ETF) altın miktarının rekor düşüş göstermesinin, Euro Bölgesi'ndeki krizin ABD'deki toparlanmaya ağır basması tarafından dengelenmesi sonucu, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor. Fiyatlar, öte yandan, üst üste ikinci çeyreği de kayıpla geçmeye yönlendi.
ETF'lerdeki altın varlıkları bu çeyrekte, ABD ekonomisindeki iyileşmenin Fed'i teşvikleri daraltmaya yönlendireceği spekülasyonu ile yüzde 6.9 azaldı.

ABD para biriminin altı önemli para karşısıdnaki seyrini gösteren Dolar Endeksi, ABD ekonomisindeki iyileşme işaretleri ile birlikte, bu çeyrekte yüzde 4.3 yükseldi ve Eylül 2011'de sona eren çeyrekten bu yana en hızlı artışını göstermeye yönlendi. Güney Kıbrıs'taki bankalar, ülkenin finansal çöküşle karşı karşıya kalması nedeniyle yaklaşık iki hafta kapalı kalmasının ardından, bugün sermaye kısıtlamalarının ile birlikte, TSİ 12:00'de açıldı. Bankalar TSİ 18:00'de kapanacak.

Stockholm'de SEB AB emtia stratejisti Filip Petersson, "Altın piyasası güçlü bir şekilde kutuplaşmış durumda," dedi ve "Ekonomik durumun iyiye gittiğini ve altından çıkışın zamanının geldiğini düşünen büyük bir kitle var ve diğer bir grup ise, durumun kötüye gittiğini ve altına sigorta olarak ihtiyaç duyulduğunu düşünüyor. ETF'lerden büyük çaplı çıkış çok endişe verici ve bu durum, önemli bir aşağı yönlü faktör" şeklinde görüş bildirdi.

Spot altın yüzde 0.1'den az bir düşüş göstererek, Londra saati ile 10:14'te ons başına 1,603.88 dolara geldi. Fiyatlar seans içinde yüzde 0.2 yükseldi ve yüzde 0.1 düştü. Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.2 düşerek ons başına 1,604.20 dolara indi. Altn bu çeyrekte yüzde 4.2 düştü ve 2001 yılından bu yana ilk kez iki çeyrek üstü üste düşüş göstermeye hazırlanıyor.

Credit Suisse Group AG, dünkü raporunda, altın ve gümüşün yukarı yönlü hareketinde ivmelerinin azaldığını, platin ve palladyumun ise, yatırım amaçlı akımlara daha az bağlı oldukları için daha iyi görünüme sahip olduklarını kaydetti. Altın, merkez bankalarının teşvikleri artırmalarının desteği ile, 12 yıl üst üste yükseliş gösterdi.
Spot platin yüzde 0.1'den az bir yükseliş göstererek ons başına 1,582.77 dolara geldi ve çeyrek dönemi kazançla geçmeye yönlendi. Platin destekli ETF'lerdeki varlıklar, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 52.346 tona çıkarak rekor kırdı.

Spot gümüş yüzde 0.1 yükselerek ons başına 28.7075 dolara çıktı ve ikinci çeyreği de düşüşle geçmeye hazırlanıyor. Palladyum yüzde 0.2 düşerek ons başına 765.23 dolara geriledi ve ard arda üçüncü kez yükseliş gösterdiğiçeyrek dönemdeki kazancını daralttı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler