FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın ve petrol vites yükseltti

S&P’nin Yunanistan’ın kredi notunu düşürmesinin ardından Avrupa’daki borç krizine yönelik endişelerin artmasıyla, yatırımcılar yine güvenli liman olarak gördükleri metallere yöneldi.

Altın ve petrol vites yükseltti

**Selçuk Altun /

**Turkish Yatırım'dan alınan bilgilere göre, dolarda değer kaybından destek alan gümüş fiyatları dün yüzde 1,6 değer kazandı ve 38,51 dolardan kapattı. Günün erken saatlerinde ise 39,1 seviyelerinden işlem görmekte.

Altın doların gün içinde yatay seyrinden dolayı seans sonuna kadar yönüne belirleyemedi.

Ancak daha sonra doların yüzde birlik değer artışı altının da hafif bir yükselişle 1516 dolar seviyesine gelmesini sağladı.

Bugünün erken saatlerinde ise bir miktar daha değer kazanarak 1523,9 seviyelerinden işlem görmekte.

CME’nin petrol kontratları için gerekli teminat oranlarını yüzde 25 artırmasının ve petrol stoklarının son iki yılın en yüksek değerlerine ulaştığı spekülasyonlarının etkileriyle gerileyen petrol fiyatları, ABD’de benzin fiyatlarının yükselişinin artmasıyla, petrol fiyatlarının da yüksek seyrine devam edeceği beklentisinin oluşmasıyla yükselişe geçti.

Böylece, Brent petrol varili dün yüzde 5,6 değerlenerek, 115,9 dolardan kapattı. Bugün OPEC’in aylık “petrol piyasaları” raporu (13:30) ve ABD’de açıklanacak DOE petrol stokları verisi petrol fiyatlarının hareketlerinde önemli bir rol oynayacak.

En yakın vadeli NYMEX kontratında ise, petrol fiyatı bu sabah 103.92 dolar seviyesinde bulunuyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler