FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın yatırımcısına kötü haber!

Ukrayna'yla Rusya arasındaki ateşkes haberi, altını 1261 dolara kadar düşürerek son 2.5 ayın en düşük seviyesine çekti.

Altın yatırımcısına kötü haber!

Rus Interfax ajansının Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in ateşkes konusunda anlaştığı haberiyle düşüşe geçen altın fiyatları son 2.5 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Altın, 1270 dolar seviyesinde bulunurken Interfax haberinin çıkmasıyla birlikte 1261 dolara kadar geriledi. Altın, en son 17 Haziran'da 1258 dolara kadar düşmüştü.

Haber yalanlansa da altın fiyatları düşük kalmaya devam ediyor. Şu dakikalarda uluslararası piyasalarda altın fiyatları 1267 dolar seviyesinden seyrediyor.
ECB KARARLARI BEKLENİYOR

Avrupa Merkez Bankası'ndan (AMB) bugün gelecek açıklamalar ve Cuma günü ABD'deki tarım dışı istihdam verisi altın fiyatlarının yönünü belirlemesi bekleniyor.

AMB, gösterge faiz haddini haziran ayında tarihinin en düşük seviyesi olan yüzde 0,15'e indirerek ekonomik canlanma yoluyla enflasyonun artmasını sağlamayı hedeflemişti.

Euro Bölgesi'nde ağustos ayında yıllık enflasyon yüzde 0,3'e geriledi.

Gözlemciler bu nedenle AMB Guvernörler Kurulu'nun ek önlemler alabileceğine işaret ediyor. Kısaca ABS olarak anılan varlığa dayalı menkul kıymet alımı, sözkonusu önlemler arasında anılıyor.

Altın fiyatları için tıklayın

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler