FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altına İsviçre dopingi

Altın fiyatları,İsviçre Merkez Bankası'nın dünkü sürpriz minimum kur kararından destek bulmaya devam ediyor.

Altına İsviçre dopingi

Altın, İsviçre Merkez Bankası'nın dünkü beklenmedik kur kararının ardından gelen güvenli liman alımları ile birlikte, dört ayın en yüksek seviyesi yakınında kaldı ve Mart ayından bu yana en güçlü haftalık performansını gerçekleştirmeye yöneldi. Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonundaki (ETF) altın varlıkları 2011'den bu yana en hızlı artışını yaptı.

Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,262.75 dolardan bugün Singapur saati ile 10:24'te 1,260.75 dolara geldi. Metal dün, İsviçre Merkez Bankası'nın frank-euro'da minimum kur uygulamasını sonlandırması ile birlikte yüzde 2.8 ile bu yılın en hızlı sıçramasını yaptı ve 1,266.85 dolar ile 8 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Altın, Nisan 2013'ten bu yana platine oranla en pahalı seviyesine çıktı.

İSVİÇRE ALTINI UÇURDU

Altın bu hafta, İsviçre Merkez Bankası'nın kararının döviz ve hisse senedi piyasalarını altüst etmesinin de desteği ile yüzde 3.1 artarak yaklaşık bir yılın en hızlı haftalık kazancına yöneldi. Australia & New Zealand Banking Group Ltd.'ye göre, bu durum, yatırımcıların ETF'lere yönelmeleri ile birlikte, altına yönelik güvenli liman alımlarını artmasını sağladı. Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika yapıcıları, Yunanistan'ın 25 Ocak'taki seçimlerin ardından eurodan ayrılabileceği endişelerinina rttığı bir ortamda, yeni teşvik tedbirlerini görüşmek için 22 Ocak'ta toplanacak.
ÇEYREK COŞTU

Altın, İsviçre Merkez Bankası'nın para birimini Euro'dan ayırma kararının ardından doların zayıflaması ile birlikte değer kazandı. Altın 4 ayın zirvesine ulaşırken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın da 155 liraya kadar yükseldi.

UZMANI YORUMLADI

Hsbc Securities (USA) Inc. analisti James Steel, "Yatırımcı belirsizliği ve şaşkınlığı altına akışı hızlandırdı," dedi ve fiyatlardaki yükselişin gelişmekte olan piyasalardan gelen talebi ve diğer talebi durduracağını ve nihayetinde fiyatlardaki çıkışı dizginleyebileceğini sözlerine ekledi.

Spot altındaki yükseliş, metalin 14 günlük RSI göstergesinin 70 seviyesine doğru çıkmasına neden oldu. Bu seviye, teknik analize göre değerlendirme yapan bazı yatırımcılar için fiyatların tersine dönebileceği anlamına geliyor. Gösterge dünkü seviyesi olan 68.52'den bugün 68.69'a geldi.

Altın fiyatları için tıklayın

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler