FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altında alım zamanı mı?

Analistler, genişlemeci para politikalarının süreceğini ve altının yeniden değer kazanacağını öngördü

Altında alım zamanı mı?

2013 yılında yüzde 30'a yakın değer kaybeden altın, yeni yıla iyi bir başlangıç yaptı. Ancak yatırımcılar yine de altına temkinli yaklaşıyor.

CNBC'ye konuşan analistler ise altının bu yıl değer kazanacağı görüşünde. Merk Yatırım CIO'su Axel Merk, "Altın 2013'te değer kaybetti çünkü ondan önceki 12 yıl boyunca herkes durmadan altın almıştı. Eminim insanlar yüksek miktarda kaldıraç kullandılar, bu yüzden de altında düzeltme kaçınılmazdı" dedi. Yaklaşık 450 milyon dolarlık bir portföyü yöneten Merk, "Orta vadede altından yanayım çünkü dünyada çok fazla borç var" dedi ve Fed'in varlık alımlarından geri çekilme kararı almış olsa da genişlemeci para politikasını sürdüreceğini söyledi. Merk, altının 2014 yılında 1350 dolara kadar çıkacağı öngörüsünde bulundu.

ALIM İÇİN UYGUN

Özel bankacılık hizmetleri sunan Coutts'tan yayımlanan notta ise, "Euro Bölgesi'nde çöküş engellense de gelişmiş dünya halen çözümlenmemiş büyük miktarda borca sahip" denerek altının jeopolitik risklere karşı hedge olarak kullanılmasının önemine dikkat çekildi. Banka notunda "Şu anki fiyatları altın yatırımına girmek için olumlu seviyeler olarak görüyoruz" denildi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler