FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altında yön neresi?

Altın vadeli işlemler Çin’deki düşük talep yüzünden son 5 haftanın en düşük seviyelerine geldi. Analistler bu durumun önümüzdeki birkaç ay devam edeceğini söylüyor

Altında yön neresi?

Altında vadeli işlemler %1,1 geriledi. Böylelikle altının ons fiyatı 1,290.80 dolar oldu. Bu fiyat sabah saatlerinde 1,291.10 dolara çıksada bu seviyeler 18 Hazirandan beri en görülen en düşük seviyeler.

Analistler geçen seneye göre %7 oranında artan altın fiyatlarının düşüşe geçtiğini söylüyor.
UBS Wealth Management’da yönetici olan Dominic Schnider altının fiyatının artmamasının nedenlerinin açık olduğunu söyledi. Schnider’e göre Çin ve ABD ekonomilerinde yaşanan iyileşmeler altına olan ilginin azalmasına neden oluyor. Schnider gelişen piyasalarında altın talebinin azalmasının altın fiyatını aşağıda tutacağını söylüyor.

Perşembe günü China Gold Association yaptığı açıklamada altın talebinin ocak ayından bu yana %19 azaldığını söyledi. Ayrıca kültçe altın talebi %62 altın para talebi ise %42 azaldı.

CMC Markets analisti Ric Spooner da fiyatların düşeceğini ön görüyor. Spooner’a göre ABD’nin iyi ekonomik performansı doların güçlenmesine ve altının düşmesine neden olacak.

Fakat başka analistler jeopolitik risk yüzünden yatırımcıların altına sığınacaklarını düşünüyor.

Compass Global Markets CEO’su Andrew Su dünyada yaşanan jeopolitik olayların ABD’den geç tepki aldığını söylüyor ve üçüncü çeyrek sonunda altının ons fiyatının 1400 dolar seviyesinde olacağını tahmin ediyor. Yatırımcıların bir iki ay içerisinde bu risklerin ne boyutta olduğunu fark edeceğini söyleyen Su içinde olduğumuz dönemde yatırımcıların düşük hisse senedi piyasalarından etkilenerek altından uzaklaştığını belirtti.
Son olarak Su Çin’den gelen “altına talep düşüyor” uyarılarına kulak asmadığını belirtti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler