FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Asgari ücret 9 bin TL olacak mı? 2023 Asgari ücret ne kadar olacak? Külliye'de zirve!

Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yeni yılda verilecek asgari ücret için Türk-İş 9 bin TL teklif yaptı. Gözler dördüncü toplantıya çevrilmişken asgari ücretin ne 9 bin TL olup olmayacağı da sorgulanmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i kabul etti. Peki Asgari ücret 9 bin TL olacak mı? 2023 Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret 9 bin TL olacak mı? 2023 Asgari ücret ne kadar olacak? Külliye'de zirve!

Asgari ücret konusunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya geldi. Bilindiği üzere Türk-İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücret toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulunmuştu. Asgari ücret için zam senaryoları gündeki yerini koruyor... Peki Asgari ücret 9 bin TL olacak mı? 2023 Asgari ücret ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...

Asgari ücret 9 bin TL olacak mı? 2023 Asgari ücret ne kadar olacak? 4. toplantı bekleniyor!

ASGARİ ÜCRET 9 BİN TL OLACAK MI?

Asgari ücret toplantısında uzlaşma sağlanamadı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay asgari ücret teklifinin 9 bin TL olduğunu şu ifadelerle duyurdu:

"Açlık sınırı, yoksulluk sınırı ile ilgili arkadaşlarımız araştırma yapıyorlar. Ayın 1'inde 'Türk-İş'in açlık sınırı 7 bin 785, yoksulluk sınırı 10 bin lira' diye bir ifade kullandık. 20 gündür ‘Türk-İş’in teklifi 7 bin 785 lira' deniyor. Türk-İş’in böyle bir teklifi olmadı. Şimdi teklifi Bakan Bey’e söyledim, komisyona da söyledim. Türk-İş’in resmi teklifi 9 bin liradır. Verirlerse masaya oturup imzalarız, vermezlerse o mesele içinde olmayız"

Asgari ücret 9 bin TL olacak mı? 2023 Asgari ücret ne kadar olacak? 4. toplantı bekleniyor!

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücreti yarın açıklayacaklarını söyledi ve şu ifadeleri kullandı: "Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız."

Edinilen son bilgiye göre Cumhurbaşkanlığı’nda saat 12.00 civarında bir basın toplantısı yapmak için hazırlık olduğu belirtildi.

ASGARİ ÜCRET ZAM SENARYOLARI

Asgari ücrete yüzde 20 zam gelirse 6 bin 600 TL,
Asgari ücrete yüzde 30 zam gelirse 7 bin 150 TL,
Asgari ücrete yüzde 40 zam gelirse 7 bin 700 TL,
Asgari ücrete yüzde 50 zam gelirse 8 bin 250 TL,
Asgari ücrete yüzde 60 zam gelirse 8 bin 800 TL,
Asgari ücrete yüzde 70 zam gelirse 9 bin 350 TL olacak.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler