FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEMMUZ ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2023: Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Akbaşoğlu'ndan zam açıklaması!

Asgari ücret ile ilgili beklenen açıklama salı günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Son olarak ocak ayında gelen zam sonrası 8 bin 506 TL'ye yükselen maaşlarda temmuz ayında artış yapılması bekleniyor. Peki, asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Temmuz'da asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL?

TEMMUZ ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2023: Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Akbaşoğlu'ndan zam açıklaması!

Asgari ücretin ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından arama motorlarında araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı konuşmanın ardından bir açıklama da geçtiğimiz gün AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu'ndan geldi. Asgari ücret zammı ile ilgili araştırmalar hız kazandı. İşte Temmuz'da zam gelmesi beklenen asgari ücret ile ilgili ayrıntılar...

333

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari ücret son olarak ocak ayında gelen zamla beraber 8 bin 506 TL'ye yükselmişti. Temmuz ayında ara zam beklenen asgari ücrete dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamada bulundu.

1

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK, YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "En düşük emekli maaşını biz 7 bin 500 liraya çıkardık. Bu rakamı artırmanın çalışmalarını arkadaşlarımız yapıyor. Belirlenen süre Temmuz ayıdır. En düşük memur maaşını da 22 bin seviyesine yükseltme sözü verdik. EYT'lilerin de tüm haklarını verdik devam ediyoruz. İlk maaşlarını aldılar güle güle harcasınlar. Temmuz ayında asgari ücrete ilişkin hesaplamalar sürüyor. Asgari ücret komisyonunun toplanıp çalışmasıyla belirleniyor. Emeklilerimizi enflasyona karşı koruyacak adımları atacağız. Enflasyon da düşüş eğilimine girdik. Tek hanelere indireceğiz. Başbakanlığım dönemimde faizi 4,6'ya, enflasyonu 6,2'ye indirmiş bir hükümettik. Seçimin ardından piyasalarda rahatlamayı göreceğiz." ifadelerini kullandı.

q1

Asgari ücret tespit komisyonunun çalışmalarına başlayacağını belirten Erdoğan, bu ifadelerinin ardından bir açıklama da AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu'ndan geldi.

q3

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, "Asgari ücrete yapılacak zam oranı ve en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkarılmasıyla ilgili kanun teklifimizi komisyonlar oluşur olmaz ortaya koyacağız." diye konuştu.

1112

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler