FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AVM'lerden hediye yağmuru

Alışveriş merkezleri (AVM) yılbaşı kampanyalarına başladı. Kimi otomobil, kimi ev, kimi altın, kimi ise tatil hediye ediyor.

AVM'lerden hediye yağmuru

**Alışveriş merkezleri (AVM) yılbaşı kampanyalarına başladı. Kimi otomobil, kimi ev, kimi altın, kimi ise tatil hediye ediyor. Kurslar, kültür-sanat etkinlikleri, sosyal sorumluluk faaliyetleri de cabası...

**

Yeni yıla az kaldı. Bir iki hafta sonra 2010’u uğurlayıp 2011’e “hoş geldin” diyeceğiz. Birçok alışveriş merkezi yılbaşı için hazırlıklarını tamamlamış durumda. Göz kamaştıran ışıklandırmaları ve rengarenk süslemeleriyle ziyaretçilerine yılbaşı atmosferi yaşatmayı planlayan AVM’ler, alışveriş yapanları ise hediye yağmuruna tutacak.

Hemen her AVM yılbaşına özel kampanya yapıyor. Daha önceleri olduğu gibi yine otomobil ve tatil hediyeleri başı çekiyor. Daire verenler de var...

3 BİN ÇEYREK ALTIN
Ankara’da bulunan Gordion AVM’nin kampanyası, “Kazı kazan, anında altını kazan” sloganlı. 3 Aralık-5 Ocak tarihleri arasında geçerli kampanyada, AVM’deki herhangi bir mağazadan tek seferde 50 liralık alışveriş yapanlara bir adet kazı kazan kuponu veriliyor. Kuponda 3 tane aynı sembolü bulanlar altın ya da mağazalardan hediye kazanıyor.

Gordion AVM Genel Müdürü Alp Atilla, bu kampanyayla 3 bin çeyrek altın, 2 bin adet de hediye kuponu dağıtacaklarını belirtiyor. Miniklerse hediyelerini 18-19 Aralık ve 23-30 Aralık tarihleri arasında ‘Noel Baba’dan alacaklar. Gordion’da müzik severler için de cuma ve cumartesi günleri dinleti düzenleniyor. AVM’nin ışıklandırma ve süslemeleri de tamamlanmış durumda.

İstanbul Bakırköy’deki Carousel’in bu yıl kuruluşunun 15’inci yıldönümü. Bu nedenle eylül ayında başlatılan otomobil kampanyası yılbaşına kadar sürüyor. 100 liralık alışveriş yapan herkesin katılabildiği kampanyada, çekişle 15 adet Chery marka otomobil dağıtılacak.
Carousel Genel Müdürü Orhan Demir, kampanyanın başladığı günden itibaren alışveriş merkezinin toplam cirosunun yüzde 25 oranında arttığını belirtiyor.

İç ve dış mekanların süsleme ve ışıklandırılması için 100 bin TL’lik bütçe ayıran Carousel yönetim, renkli bir yılbaşı partisi düzenlemek içinde de hazırlık yapıyor. 117 mağazanın bulunduğu merkezde son olarak US Polo, Beymen Bussiness ve Gusto mağazaları açıldı.

Metrocity ise hediye konusunda bu yılbaşı pek iddialı değil. Ancak “Her paket bir hayal” sloganıyla farklı bir uygulama yapıyor. Böylece ziyaretçilere kendi paketlerini hazırlama fırsatı sunuluyor. Metrocity ziyaretçilerini kırmızı rengin hakim olduğu bir yılbaşı dekoruyla karşılıyor. Bu AVM’de de aralık ayı boyunca müzik ve dans gösterileri var.

SANKOPARK, MERCEDES VERİYOR
Yılbaşı için otomobil kampanyası düzenleyen Sankopark ise Mercedes C180 K Luxury hediye ediyor. 1 Aralık’ta başlayan kampanya 15 Şubat 2011’e kadar sürecek. Bu süre içinde 100 TL’lik alışveriş yapan her müşteri 1 çekiliş kuponuna hak kazanıyor. Gaziantep’teki Sankopark’ta ışıklandırma ve süslemeler için 50 bin TL’lik bütçe ayrılmış. Haftada yaklaşık 200 bin ziyaretçinin giriş yaptığı AVM’ye yılbaşı haftası 300 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. 130 mağazanın bulunduğu Sankopark’ta önümüzdeki günlerde Adidas, Watsons ve Arby’s’in de aralarında bulunduğu 5 mağaza daha açılacak.

175 mağazası bulunan İstanbul Kurtköy’deki Via/Port’ta, yılbaşına özel indirim kampanyası var. Via/Port Genel Koordinatörü Tayfun Döşkaya, Via/Port bir outlet AVM olmasına rağmen yılın her günü yüzde 80’leri bulan oranlarda indirim yapıldığını, buna ilave olarak yılbaşı haftasında “2 al, 1 öde” kampanyası gerçekleştireceklerini söylüyor.

Via/Port AVM yönetimi ziyaretçilere yılbaşı coşkusu yaşatmak için kesenin ağzını iyice açmış durumda. Işıklandırma ve süsleme için ayrılan bütçe yaklaşık 500 bin TL. AVM alanı içinde yer alan Moda Meydanı’nda Noel Baba Evi yapılıyor. Gençlik Meydanı’nda, 7 metre yükseklikte ışıklı top ağacı kurulacak. Sokak mağazaların bulunduğu bölümde ise gitar, keman ve saksafon dinletileri düzenlenecek. Haftada ortalama 350 bin ziyaretçinin gezdiği Via/Port’a yılbaşı haftası 400 binden fazla ziyaretçinin giriş yapması bekleniyor.

110 mağazanın bulunduğu Astoria ise araba kampanyasına BMW 320d sedan modeliyle katılıyor. Ziyaretçilerin, şubat sonuna kadar sürecek kampanyaya katılabilmeleri için aynı gün içinde toplam 100 TL’lik alışveriş yapmaları gerekiyor. Astoria Genel Müdürü Ümit Teoman, ziyaretçilere bir sürprizlerinin daha olduğunu belirtiyor:

“Yoğun ilgi gören ‘Astoria Şans Çemberi’ni aralık ayı boyunca tekrar çeviriyoruz. 1-31 Aralık tarihleri arasında 75 TL ve üzeri alışveriş yapan Benefit Club Card sahipleri ile 125 TL üzeri alışveriş yapan diğer ziyaretçiler, aralarında BlackBerry cep telefonundan LCD televizyonlara, PlayStation 3’ten netbook’lara binlerce hediyenin bulunduğu Astoria Şans Çemberi’nin özel çekilişine katılma hakkı kazanacak.”

Yılbaşına özel konseptle süslenen Astoria; beyaz, yeşil ve gümüş tonlarıyla ışıklandırılmış durumda. Astoria’yı ziyaret edenler aralık ayı boyunca keman virtüözü Irina Gerasimova’yı da dinleme fırsatı buluyor.

PENDORYA EV SAHİBİ YAPACAK
İstanbul Pendik’te bulunan Pendorya AVM’nin bu yılbaşı aynı zamanda kuruluşunun 1’inci yıldönümü. Bu nedenle birçok kampanya ve aktivite başlatıldı. Bunlardan biri, 31 Aralık’a kadar devam edecek olan çekiliş kampanyası. AVM’den 1 gün içinde 111 TL’lik alışveriş yapan PendoryaCard sahiplerine çekilişle Dumankaya Konsept İstanbul evlerinden 1 daire, 1 Mercedes C180K otomobil, 11 adet Toshiba LCD televizyon, 111 adet de Asus marka netbook verilecek. Çekiliş tarihi 15 Ocak 2011.

Bir başka aktivite de “Bizim Atölye” ismiyle düzenlenen kurslar. 2-28 Aralık tarihleri arasını kapsayan bu projeyle PendoryaCard sahiplerine ücretsiz olarak iğne oyası, folyo sanatı, İngilizce, örgü ve mefruşat, yemek, tiyatro, ve ebru sanatı konularında kurslar verilecek. Kursu tamamlayanlara belge verilecek. Bizim Atölye kurs programı 2011 yılı boyunca da 1’er aylık periyotlarla devam edecek.

4 Aralık-2 Ocak tarihleri arasında ise çocuklara yönelik aktiviteler var. Bu amaçla AVM içinde bir yeni yıl evi kuruldu. Minik ziyaretçilere, bu evde yeni yıl tebrik kartları tasarlamaktan boyama çalışmalarına kadar birçok konuda gelişimlerine katkıda bulunacak etkinlikler organize edilecek. Ayrıca çeşitli yarışmalar düzenlenerek çocuklara hediye dağıtılacak. Bu ayın son iki hafta sonu ise temsili Noel Baba miniklere hediyeler verecek.

Forum Trabzon, 22 Ekim’de “Forum Trabzon’dan Hediyelerin En Büyüğü” sloganlı bir kampanya başlattı. 26 Aralık’a kadar devam edecek kampanyada 1 kişi 2011 model Audi Q7 Triptronic otomobil kazanacak. Çekilişe katılabilmek için AVM’den 100 TL’lik alışveriş yapmak gerekiyor. Forum Trabzon Alışveriş Merkezi Müdürü Erdinç Bulut, kampanyaya 100 bin katılım hedeflemelerine karşılık bu rakamı şimdiden yakaladıklarını belirtiyor. Bulut, bu kampanyanın AVM’deki tüm mağazaların cirolarını önemli oranda artırdığını vurguluyor.

Forum Trabzon’un da yılbaşı süslemelerinin ana unsuru Noel Baba ve kutup ayısı figürleri. Çam ağaçları arasında taht, kardan adam ve penguen figürleri de fotoğraf çektirmek isteyenlerin ilgi odağı olacak.

FORUM’DA ÇEKİLİŞ YOK...
Forum İstanbul AVM’nin yılbaşı hediye kampanyasında ise çekiliş yok. 100 TL’lik alışveriş yapan katılımcılar gözleri kapalı şekilde şeffaf bir kabine girecek ve hava akımıyla uçuşan hediyelerden birini kapmak için yarışacak. Binlerce hediyenin dağıtılacağı kampanyaya katılanlar sinema biletinden mağaza hediye çeklerine binlerce hediyenin sahibi olacak. Forum İstanbul Alışveriş Merkezi Müdürü Joao Xavier, 4 Aralık’ta başlayan kampanyanın 31 Aralık günü sona ereceğini belirtiyor.

Forum İstanbul’daki bir başka etkinlik de Dünya Basın Fotoğrafları Sergisi. 10 Aralık-10 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından da desteklenen sergide fotoğrafçılıkla ilgili çeşitli yan etkinlikler de düzenlenecek. Bunlardan biri de uluslararası fotoğrafçı Pieter Ten Hoopen’in vereceği kurs. Ayrıca dijital fotoğrafçılık kursu ile Türkiye’nin en deneyimli basın fotoğrafçılarının katılacağı bir de seminer organize ediliyor. Bu etkinliklerin tümü ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

CAPITOL’DEN BEDAVA TATİL
Capitol AVM, yılbaşını “Şanslı 11” sloganlı kampanyasıyla karşılayacak. 20 Aralık’ta başlayıp (yılbaşına 11 gün kala) 31 Aralık’a kadar sürecek kampanyada 11 kişiye 11’er bin TL tutarında hediye çeki verilecek. Katılım için bir günde 100 TL’lik alışveriş yapmak şart. Çekiliş ise 3 Ocak 2011 tarihinde yapılacak. Capitol’de bu kampanyanın hemen ardından başlayıp 4 ay sürecek yine çekilişli bir başka etkinlik daha planlanıyor.

Capitol’de ayrıca tasarımını eski manken Ebru Şallı’nın yaptığı hediye poşetlerinin satışı yapılacak. Bunlardan elde edilecek gelir Anne Çocuk Eğitim Vakfı’na bağışlanacak. Müzik dinletileri Capitol’de de var.

Seyahat etmekten hoşlananların da yılbaşı alışverişlerini Capitol’dan yapmaları gerekiyor. Çünkü bu AVM’de Spectrum Kart sahiplerine özel bir kampanya var. Bu kartla Capitol Spectrum 14 sinemalarında bir ay içinde en çok film izleyen talihli bir çift yurtiçi seyahat hakkı kazanıyor.

Bu arada Capitol’un bir süredir uyguladığı “CapGetir” kampanyası da halen sürüyor. Kampanya, Capitol’daki mağazalarda aradığı ürünü bulamayan müşterilere sunuluyor. Capitol yönetimi, AVM’de bulunamayan bir ürünü başka bir mağazadan temin ederek ücretsiz olarak ziyaretçiye sunuyor.

Forum Kapadokya da ziyaretçilerini yılbaşı hediyesine “boğacak” AVM’lerden. Hatta sırf hediyelerin bulunduğu bir shop bile oluşturmuş durumda. Ziyaretçiler aralık ayı boyunca yapacakları alışverişlerden toplayacakları puanlarla, bu shop’taki ürünler arasından hediye kazanma fırsatı bulacak. Atölye çalışmaları bu AVM’de de var.

Forum Kapadokya Müdürü Ersin Bal, AVM’nin Çocuk Kulübü ve Kadınlar Kulübü’nün yılbaşına 1 hafta kala çeşitli etkinlikler organize edeceğini belirtiyor.

ALIŞVERİŞ YAPAN İNDİRİMLİ UÇACAK
Forum Mersin ise ziyaretçilerine Türk Hava Yolları’ndan (THY) indirim imkanı sunuyor. Kampanyadan yararlanmak için 6-31 Aralık tarihleri arasında minimum 50 TL’lik alışveriş yapmak gerekiyor. THY’nin yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarında kullanılabilecek indirimden 2011 yılı içinde istenildiği zaman yararlanılabilecek. Ayrıca Kurban Bayramı’ndan bu yana devam eden Çağlar Tuncer’in pantomim gösterisi 31 Aralık’a kadar sürecek.

Forum Mersin AVM Müdürü Adem Erol, kampanya ve etkinliklerin dışında yılbaşı için on binlerce metrelik led aydınlatma, Noel Baba ve yılbaşı ağaç figürleri hazırladıklarını, bunların ziyaretçi sayısını artırdığını belirtiyor.

Kim, ne veriyor?
Gordion Altın, hediye çeki
Capitol Hediye çeki, yurtiçi tatil
Carousel Chery otomobil
Sankopark Mercedes C180 K Luxury
Via/Port Yüzde 50 indirim
Astoria BMW 320d Sedan
Pendorya Daire
Forum Trabzon Audi Q7 Tiptronic otomobil
Forum Mersin THY biletinde indirim
Forum Kapadokya Hediye puan
Forum İstanbul Hediye çeki, sinema bileti
Airport Hediye çeki

(Para - Özbey Men)

Express


En Çok Aranan Haberler