FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Bilgin duyurdu! Maden kazasına ilişkin teklif Meclis'e verilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, madencilere yönelik hazırlanan kanun teklifiyle ilgili son dakika açıklaması yaptı. Bakan Bilgin, madencilere yönelik hazırlanan kanun teklifinin Meclis'e gönderildiğini, çalışmanın 2003'ten sonraki tüm maden kazalarında hayatını kaybedenleri kapsayacağını açıkladı.

Bakan Bilgin duyurdu! Maden kazasına ilişkin teklif Meclis'e verilecek

Son dakika: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, madencilere yönelik hazırlanan kanun teklifinin Meclis'e gönderileceğini söyledi. Bilgin, çalışmanın 2003'ten sonraki tüm maden kazalarında hayatını kaybedenleri kapsayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce maden kazasında hayatını kaybedenler için mevzuata eklenen geçici düzenlemelerin kalıcı hale getirilmesi için talimat verdi. Yasa hazırlığı için çalışma grubu kurulması kararlaştırıldı.

maden

MALİ DESTEK PAKETİ TORBA YASAYA EKLENECEK

Erdoğan ayrıca maden kazasında yaşamını yitirenlerin yakınları için hazırlanacak mali destek paketinin de bir an önce Meclis’e getirilmesi talimatını verdi. Destek paketinin torba yasaya eklenmesi planlanıyor.

İşçilerin ailelerine 1 milyon 500 bin lirayı aşan nakdi yardım yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de toplantıda ayrıntılı bir sunum yaptı. Dönmez çalışmanın şeffaf yürütüleceğini vurguladı.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler