FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Bolat duyurdu: İhracatta yeni rekor!

2024 yılı Şubat ayına ait dış ticaret rakamlarını açıklayan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "İhracatımız yüzde 13,6 artışla 21 milyar 86 milyon dolar olarak gerçekleşti. Böylece Cumhuriyet tarihimizin en yüksek Şubat ayı ihracatına ulaştık" dedi.

Bakan Bolat duyurdu: İhracatta yeni rekor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat 2024 yılı Şubat ayına ait dış ticaret rakamlarını açıkladı. Bakan Bolat Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldığını belirterek, "İhracatımız yüzde 13,6 artışla 21 milyar 86 milyon dolar olarak gerçekleşti. Böylece Cumhuriyet tarihimizin en yüksek Şubat ayı ihracatına ulaştık" dedi.

Bolat “İthalatımız ise yüzde 8,5 azalarak 28 milyar 87 milyon dolara geriledi, bu da ihracatın ithalatı karşılama oranını önemli ölçüde artırdı. Bu veriler ışığında, ekonomimizin sağlamlığını ve dış ticaret dengemizin güçlenmeye devam ettiğini bir kez daha kanıtladık. İhracatımızın artması ve ithalatımızın daha kontrollü seyretmesi, cari açığımızın azalmasına ve ekonomik istikrarımızın pekişmesine büyük katkı sağlıyor.

İhracatımızı daha da artıracak ve dış ticaret dengemizi güçlendirecek politikalara odaklanmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.Bu içerik Sinem Eryılmaz tarafından yayına alınmıştır

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler