FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Nebati canlı yayında tarih verdi! "Cumhurbaşkanı Kabine'de açıklayacak"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katıldığı bir televizyon yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, dar gelirlilerle ilgili çalışmalara değinerek, "Dar gelirlilerle ilgili birçok yeni çalışmalarımız var. Bu Kabine toplantısına yetişmedi ama önümüzdeki Kabine toplantısında büyük ihtimalle Sayın Cumhurbaşkanımız dar gelirlilerin sıkıntılarını da giderecek çok önemli şeyler açıklayacak." dedi. Öte yandan Bakan Nebati, 'Enflasyon ne zaman düşecek?' sorusuna da yanıt verdi.

Bakan Nebati canlı yayında tarih verdi! "Cumhurbaşkanı Kabine'de açıklayacak"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katıldığı bir televizyon yayınında ekonomi gündemine ilişkin konuştu. Bakan Nebati dar gelirlilere yönelik yapılan çalışmalarla ilgili önemli mesajlar verdi. Nebati, "Dar gelirlilerle ilgili birçok yeni çalışmalarımız var. Bu Kabine toplantısına yetişmedi ama önümüzdeki Kabine toplantısında büyük ihtimalle Sayın Cumhurbaşkanımız dar gelirlilerin sıkıntılarını da giderecek çok önemli şeyler açıklayacak." ifadelerini kullandı.

DİKKAT ÇEKEN ENFLASYON MESAJI

Bakan Nebati enflasyonla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Emtia fiyatları gerginlikten dolayı yükseliyordu, savaş ile beraber daha fazla arttı. Bu sürecin enflasyon ile yürüyeceğini ve biz muhalefetin, bize bunun ile saldırmaya çalışacağını söylemiştik. TÜİK bugün rakamları açıkladı. Enflasyonun kalıcı olmaması için gerekli tedbirlerin alınması önemli. Enflasyonla mutlaka mücadele edeceğiz"

ENFLASYON NE ZAMAN DÜŞECEK?

Bakan Nebati, 'Enflasyon ne zaman düşecek?' sorusuna, "Aralık ayında enflasyonda düşüş eğilimine gireceğiz" yanıtını verdi.

TAHIL ANLAŞMASI

Bakan Nebati Rusya-Türkiye-Ukrayna arasında imzalanan tahıl anlaşmasına ilişkin "Anlaşma sonrası tahıl fiyatları düştü. Bu Recep Tayyip Erdoğan etkisidir." ifadelerini kullandı.

ce

"DAR GELİRLİYİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ"

"1990'lar ile 2022'nin dar gelirlisi arasında çok büyük fark var." diyen Bakan Nebati şu ifadeleri kullandı:

"Dar gelir grubundaki vatandaşlarımız için her adımı atacağız, mağdur etmeyeceğiz. Biz büyüme odaklı yol haritamızı çizdik."

KİRA VE KONUT FİYATI AÇIKLAMASI

Bakan Nebati, son dönemlerde artan kira ve konut fiyatlarına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Talep bir yerden sonra normale döner. Yüzde 25 artış sınırı ile korucuyu koruduk. Konut arzının artırılmasını sağlayacak adımlar atıyoruz."

"Konutta kredi faizi düştüğünde 64 bin konutta fiyat arttı. İlan siteleri takibimizde, haksız artışa izin vermeyiz. Yanlış yapıldığında Hazine ve Maliye Bakanlığı devreye girer."

"ÖNÜMÜZDEKİ KABİNE TOPLANTISINDA..."

Bakan Nebati dar gelirlilerle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek şunları kaydetti:

"Dar gelirlilerle ilgili birçok yeni çalışmalarımız var. Bu Kabine toplantısına yetişmedi ama önümüzdeki Kabine toplantısında büyük ihtimalle Sayın Cumhurbaşkanımız dar gelirlilerin sıkıntılarını da giderecek çok önemli şeyler açıklayacak."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler