FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bayram öncesi altında sert düşüş!

Gün başlangıcında 1297 dolar seviyesinde olan altının onsu gün içinde 30 dolar birden düştü.

Bayram öncesi altında sert düşüş!

Uzmanlar 1270 dolarlık kritik seviyenin altında kalması durumunda daha düşük seviyelerin gündeme gelebileceğini söyledi.

Yatırım Bankası Morgan Stanley'in özellikle altının orta vadedeki geleceği ile ilgili kötümser raporunun ardından altında düşüş hızlandı. Dün gece uluslararası piyasalarda ons başına 1300 doların altında düşen altında sert hareketler gerçekleşiyor.

Günün erken saatlerinde 1297 dolardan seyreden altın şu dakikalarda 30 doların üstünde düşüş yaşayarak 1266 dolara kadar geriledi. ABD'de borç krizinin bir türlü çözülememesi özellikle altın ve petrolde dalgalı fiyatlara yol açmıştı.

"2014 ORTASINDAN İTİBAREN DÜŞECEK"
ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley altının 2014'te 1313 dolar ortalamasını yakalayacağını ancak 2014 ortasından itibaren Fed'in tahvil azaltmasıyla birlikte altında düşüş trendinin hızlanacağını belirtmişti.
"1270 DESTEĞİ KIRILDI"
İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan altındaki son hareketin değerlendirmesi zor bir hareket olduğunu belirtti. Manukyan hareketin nedeninde 1270 dolar desteğinin kırılmasıyla satışların geldiğini söylerken "Hareket 1240 ve 1180 dolara kadar sürebilir. Hareketin diğer nedeni de ABD’deki krizin repo piyasası üzerinde yarattığı etkiden tedirgin olan kurumların diğer varlıklarını nakde dönme çabası olabilir." diye konuştu.

Altın fiyatları için tıklayın,Çeyrek altın , Cumhuriyet altını

Altın fiyatları için tıklayın

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler