BDDK'nın, Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26'ncı maddesinin yedinci fıkrasını değiştiren yaptığı yeni düzenlemede şöyle denildi: "Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi dokuz ayı geçemez. Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalarda ve yemek, gıda, akaryakıt ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamaz."
BDDK'nın düzenlemesinin ardından, bankalar, teknoloji marketleri, beyaz eşya ve mobilya firmalarıyla anlaşıp yeni yöntemler geliştirerek uzun vadeli satışlarını devam ettiriyordu.
Zincir mağazalardan, küçük esnafa kadar bir çok firma getirilen tüm sınırlamalara rağmen geliştirdikleri yöntemlerle, kredi kartı olmadan 36 aya varan taksitlerle satışlarına devam ediyordu.
Özellikle teknoloji marketleri ve mağazalar, hediye kartları geliştirerek müşterilere ilk olarak bu ürünleri taksitli olarak satıyordu. Bu yolla, hediye kartlarını taksitle satın alan müşteriler, bu kartı kullanarak, taksitli satışı yasak ya da sınırlı olan istedikleri ürünü alabiliyorlardı. Bazı teknoloji mağazalarının ise aksesuar sınırlama olmadığı için, aksesuarları cep telefonu fiyatına satarak, taksit sınırlamasını aşıyordu.