FİNANS

Belediye benzin satacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Halk Ekmek, Halk Et, Hamidiye Su ve daha birçok şirketin ardından şimdi de petrol sektörüne el attı.

Belediye benzin satacak

Halk ekmeğin aksine bu kez fiyatlarda bir indirim söz konusu değil.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şimdi de akaryakıt sektörüne giriyor.

24 şirketiyle adeta büyük bir holding haline gelen ve 11.5 milyar dolar cirosu olan belediye, bir akaryakıt markası yaratmayı hedefliyor.

Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bir bir marka olsun istiyoruz. İhtiyacı olan bölgelere kuracağız. Bu istasyonların sayısı daha sonra 35'e kadar çıkacak" dedi.

Belediyenin halk ekmek ve diğer hizmetlerde oluduğu gibi benzini de ucuza satıp satmayacağı sorusunu yanıtlayan Topbaş, "Petrol kuyularımız yok, o yüzden fiyatlarda bir değişiklik olmayacak. Piyasadaki fiyatların üç aşağı beş yukarı aynısı olacak" dedi.

Belediyenin amacının farklı giderleri karşılamak olduğunu belirten Topbaş, "Belediyenin çok ciddi bir akaryakıt gideri var. Bünyemızdeki araç kitlesi çok fazla. Bu nedenle bu giderler de buradan karşılanacak" diye konuştu.

Topbaş'ın benzin satışı fikrine bayilerden tepki geldi. Akarkayıt bayileri, marka yaratmak ve benzin istasyonu açmak için bürokrasi ile uğraştıklarını, belediyenin ilk etapta 35 tane akaryakıt istasyonu açmasının haksız rekabet olacağını açıkladı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler