FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa gündemi ve canlı borsa takibi Mynet Finans'ta

Yunanistan ve kreditörlerin arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle dün borsada büyük ölçüde düşüş yaşanmıştı. Bugün Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi güne 180 puan artışla 81.936 puandan başladı.

Borsa gündemi ve canlı borsa takibi Mynet Finans'ta

Düm Yunanistan hükümesiyle kreditörler arasında yaşanan anlaşmazlıklar borsada deprem etkisi yaratmıştı. Bugün ise Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi 180 puan artışla 81.936 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,22 oranında değer kazandı. Borsa gündemi ve canlı borsa takibini Mynet Finans'tan kolayca yapabilirsiniz. Günün öne çıkan borsa gündemi gelişmelerini aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca canlı borsa takibi yapabileceğiniz bağlantıya da aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Borsanın, Yunanistan'ın temerrüde düşmeye gittikçe yaklaşması ve Suriye'de tampon bölge oluşturulması konusunda beklentilerin sürmesiyle beraber bugün negatif seyrini sürdürmesi bekleniyor. Yurt içinden açıklanacak önemli veriler arasında dış ticaret dengesi ve TCMB PPK toplantı tutanakları yer alırken, yurt dışında en kritik gelişmeler Uluslararası Para Fonu'na 1.6 milyar euroluk ödemesinin günü bugün dolan Yunanistan'da yaşanacak. Yunanistan kaynaklı gelişmelerin yanında Almanya işsizlik, İngiltere ekonomik büyüme ve euro bölgesi enflasyon verileri de piyasalar tarafından izlenecek faktörler.

CANLI BORSA TAKİBİ İÇİN TIKLAYINIZ

Öte yandan bugün ve yarın meclis başkanı için yapılacak oylama ve ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yapacağı görevlendirmeyle koalisyon hükümeti kurma çalışmaları da yakından takip edilecek. Oyak Yatırım tarafından yazılan raporda "Yunanistan'ın referandum kararı yurt dışı piyasalarda negatif bir görünüm yaratırken yurt içinde de yurtdışı piyasalara paralel bir seyir izlendi" ifadeleri kullanıldı ve hafif satıcılı bir açılış beklendiği belirtildi. Ayrıca Ar Tarım'ın hisseleri ile ilgili ortaklık ve satışı da kapsayan opsiyonlar konusunda yönetim kurulu başkanını yetkili kıldığını açıklaması ve Taraf gazetesinin hisselerinin gözaltı pazarına alınma kararı ile ilgili olarak Borsa İstanbul'a dava açmasıyla beraber bu iki şirketin hisseleri borsada bugün hareketlilik geçirebilir.

30 HAZİRAN'DA YAŞANACAK ÖNEMLİ GELİŞMELER

10:55 Almanya işsizlik oranı

11:30 İngiltere büyüme

12:00 Haziran ayı Euro bölgesi enflasyon

12:00 Mayıs ayı Euro bölgesi işsizlik oranı

16:00 S&P/Case-Shiller konut fiyatları indeksi

16:45 Haziran ayı Chicago PMI

17:00 Haziran ayı Tüketici güven endeksi

-Yunanistan ile yardım anlaşmasının süresi doluyor

-Yunanistan'ın İMF'ye 1,6 milyar Euro ödeme günü

-İran'ın P5+1'le uzlaşı sağlaması için son gün

-Mayıs ayı dış ticaret verileri

-TCMB 23 Haziran tarihli Para Politikası Kurulu toplantı özeti


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler