FİNANS

Borsa gündemi ve canlı borsa takibi Mynet Finans'ta

Suruç'ta meydana gelen patlamanın ardından Borsa İstnabul (BİST) yatay bir açılış gerçekleştirdi. Borsa İstanbul 100 (BİST 100) endeksi güne 20 puan düşüşle 81.201 puandan başladı.

Borsa gündemi ve canlı borsa takibi Mynet Finans'ta

Bir yanda ülkede yaşanan siyasi belirsizlikler diğer yandan Suruç'ta meydana gelen patlamanın ardından 'Borsada düşüş ya da artış yaşandı mı?', 'Hisse senetlerindeki durum nedir?', 'Değer kazanan ve kaybeden şirketler nelerdir?' gibi sorulara yanıt aranıyor. Suruç'ta hafta başında meydana gelen patlamanın ardından artan jeopolitik risk endişeleri ve kurdaki yükselişle dalgalanan borsa endeksi güne yatay bir başlangıç yaptı. Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi güne 20 puan düşüşle 81.201 puandan başladı. Hisse senetleri ortalama yüzde 0,3 oranında değer kazandı. Borsa gündemi ve canlı borsa takibini Mynet Finans'tan kolayca yapabilirsiniz. Günün öne çıkan borsa gündemi gelişmelerini aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca canlı borsa takibi yapabileceğiniz bağlantı da aşağıda yer almaktadır.

Borsa İstanbul 100 (BİST 100) endeksi güne 20 puan düşüşle 81.201 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,03 oranında değer kazandı. VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Ağustos sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.23 düşüşle 99.6750 seviyesinde işlem görüyor.

Bugün iç piyasada Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı ve Temmuz ayı tüketici güven endeksi izlenirken ABD'de ise 15:30'da açıklanacak işsizlik maaşı başvuruları takip edilecek. TCMB'nin bugün kısa vadeli faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Bunun yanı sıra, koalisyon görüşmelerinin piyasaların ana yönü üzerinde belirleyici olmaya devam edeceği kaydediliyor.

[

****](https://finans.mynet.com/borsa/hisseler)

Siyaset gündemi

Koalisyon için öne çıkan tek ihtimal olan AK Parti-CHP heyetlerinin hafta sonunda veya önümüzdeki hafta başında ilkeleri konuşmak için bir araya geleceği belirtiliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeni Şafak'a verdiği röportajda koalisyon için ılımlı mesajlar verse de erken seçim ihtimalinin daha yüksek olduğunu ifade etti.

Bugün açıklanacak veriler

10.00 Türkiye, temmuz ayı tüketici güven endeksi

14.00 Türkiye, TCMB PPK faiz kararı

14.30 Türkiye, TCMB haftalık para ve banka istatistikleri

15.30 ABD, haftalık işsizlik başvuruları

17.00 Avro Bölgesi, temmuz ayı tüketici güveni

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler