FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu maaş için son iki gün!

Kot taşlama işçileri, daha doğrusu kot taşlama işinde silikozis hastalığına yakalanan işçilere Torba Kanun'la önemli bir hak verildi.

Bu maaş için son iki gün!

Genelde kayıt dışı çalıştırıldıkları için meslek hastalığı sigortasından yararlanamayan bu işçilerimize, 2022 Sayılı Kanun kapsamında aylık bağlanacak. Bağlanacak aylığın tutarı, sağlık kurul raporunda belirtilen 'meslekte kazanma gücü kaybı'na bağlı. Buna göre meslekte kazanma gücünü;

yüzde15 ila yüzde34 arasında kaybedenlere 434 lira,

yüzde35 ila yüzde54 arasında kaybedenlere 496 lira,

yüzde55 ve üzerinde kaybedenlere ise 558 lira maaş bağlanacak.

Düzenlemeyle birlikte yıllardır 'dramatik haber' paketlerine konu olan binlerce kot taşlama işçisi, rahat bir nefes almış olacak. Ayrıca normalde 2022 Sayılı Kanun kapsamında bağlanan muhtaçlık aylıkları dul ve yetimlere intikal etmezken, bu işçilerimizin vefatı halinde eş ve çocuklarına da aylık bağlanabilecek. Ancak önemli bir hatırlatmada bulunalım; yasa hükmü 25 Şubat'ta yürürlüğe girdi ve başvuru için üç aylık zaman tanındı. İşte bu üç aylık süre 25 Mayıs Çarşamba günü doluyor. Kanunda verilen süre hak düşürücü bir süre olduğu için, 25 Mayıs'tan sonra yapılacak başvurular geçersiz sayılacak.(GAZETEPORT)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler