Emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden 1.5 milyon kişiden kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi'ne (SGDP) sınırlama geliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun tamamladığı çalışmaya göre; 59 yaş ve üstünde olan, kendine ait bir işyerinde çalışan ya da vergiye tabi şirket ortaklığı bulunan emeklilerden SGDP kesilmeyecek.
Takvim'in haberine göre, yüzde 15 olan SGDP kesintisinin kalkması ile kapsamda bulunançalışan emeklilerin aylık geliri ortalama 110 lira artacak. Kurumun hazırladığı çalışma, Ekim ayında taşeron işçilerle ilgili tasarıyla birlikte masaya yatırılacak. Meclis'e sunulacak çalışma yasalaştığında, çalışan emekliler SGDP ödemeyecek ve bu durum emekli maaşlarını artıracak.
Çalışan emekliler, yük olarak gördükleri SGDP'ye tepki gösteriyordu. Özellikle küçük bir işyeri olan esnaflık yapan emekliler bu kesintileri eleştirerek, şunları söylüyordu: "60 yaşında vergi veriyorum, sigortalı işçi çalıştırıyorum. Kimseye muhtaç olmadan, kendime aileme ve çevreme katkı sağlıyorum. Bir de bunun üzerine benden ekstra prim tahsil ediyorlar."
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, çalışan emeklileri kayıt altına almak için yaptığı bir başka çalışmadan da müjde çıktı. 1.5 milyon çalışan emeklinin sadece 150 bininin kayıt altında olduğunun tespitinden sonra, kayıt altına giren çalışan emeklilere, ekstra zam yapılması kararlaştırıldı. Yeni düzenlemeye göre, çalışan emeklilerden yapılacak yüzde 15'lik SGDP kesintisi karşılığında, maaşlarına yüzde 2 oranında ekstra artış sağlanacak.