FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CANLI HATAY SEÇİM SONUÇLARI! Hatay'da seçimi kim kazandı? Lütfü Savaş mı, Mehmet Öntürk mü? 31 Mart yerel seçim sonuçları ve oy oranları

31 Mart yerel seçimlerinde en çok tartışılan yer ise hem depremde yaşadığı büyük travmalar hem de aday belirleme süreciyle Hatay oldu. Hatay'da seçimi kim önde götürdü? Tartışma konusu olan Lütfü Savaş mı, AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk mü? Sandıkların büyük çoğunluğu açılırken gelen verilere göre seçimin kazananı AK Parti'nin adayı oldu. Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel 'şaibe' iddiasında bulunarak "Çok sayıda vekilimizi görevlendirdik" dedi.

 CANLI HATAY SEÇİM SONUÇLARI! Hatay'da seçimi kim kazandı? Lütfü Savaş mı,  Mehmet Öntürk mü? 31 Mart yerel seçim sonuçları ve oy oranları

Yerel seçim maratonu sona erdi. Milyonlarca seçmen sonuçları takip etti. Türkiye'de aday belirleme sürecinde en çok tartışılan illerin başında ise Hatay geldi. Depremde ağır yıkımlar yaşayan Hatay'da CHP tepkilere rağmen Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermişti. AK Parti ise Mehmet Öntürk'ü sahaya sürmüştü. TİP ise eski futbolcu Gökhan Zan'ı önce aday göstermişti, sonra hakkındaki iddialardan dolayı adaylığını geri çektiğini açıklamıştı. İşte Hatay seçimlerinde son durum...

LÜTFÜ SAVAŞ

LÜTFÜ SAVAŞ MI MEHMET ÖNTÜRK MÜ?

Hatay'da CHP açısından aday belirleme süreci yüksek tansiyonlu geçti. 6 Şubat deprem anmalarında CHP'nin mevcut belediye başkanı ve adayı Lütfü Savaş protesto edilmişti. Kamuoyundaki tartışmalar üzerine CHP Savaş'ın adaylığını tekrardan değerlendirmeye aldı. Ancak Hatay'da yapılan anketlerde Lütfü Savaş'tan daha iyi bir aday olmadığı gerekçesiyle Lütfü Savaş'ın adaylığı devam ettirilmişti.

GÖKHAN ZA

TİP GÖKHAN ZAN'I SAHAYA SÜRDÜ ANCAK...

Yerel seçimlerde Lütfü Savaş'ın adaylığının netlik kazanmasıyla Türkiye İşçi Partisi'nden dikkat çeken bir hamle gelmişti. TİP, Savaş'a karşı Gökhan Zan'ı aday gösterdi. Sosyal medyada ses kaydı iddiaları üzerine adaylığını geri çektiğini duyurdu. Gökhan Zan ise TİP'in açıklamasını kabul etmediğini belirterek sahadaki çalışmasına devam etti.

MEHMET ÖNTÜRK

AK PARTİ ÖNTÜRK'Ü ADAY GÖSTERDİ

AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk, 2002-2007 Yılları arasında AK Parti Kırıkhan İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. 24. Dönem AK Parti Hatay Milletvekili seçildi. Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyonu, Çevre ve KİT Komisyonu Üyeliklerinde bulundu. İyi düzeyde İngilizce bilen Öntürk, evli ve 2 çocuk babasıdır.

SEÇİMİ KİM KAZANDI?

Yayın yasağının sona ermesiyle yerel seçimlerde, Hatay seçim sonuçları Mynet'te yerini aldı. Hatay'da 2024 seçimleri adeta nefes kesti. Savaş ve Öntürk'ün oy oranları birbirine çok yakın olarak yer alırken, seçimi kimin kazanacağı merak edildi.

Hatay'da sandıkların yüzde 99,71'i açıldı. AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk yüzde 44,44, CHP'nin adayı Lütfü Savaş ise yüzde 43,86 oy aldı.

GÖKHAN ZAN İSTEDİĞİ SONUCU ALAMADI

CHP yönetimi bu dönemde de Lütfü Savaş'ı 3. kez aday gösterdi. Seçim sürecinde hem aday belirlemede hem de TİP'in açıklamasından sonra adından sıkça söz ettiren Gökhan Zan'ın seçim sonuçlarında istediğini alamadığı görüldü.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN 'ŞAİBE' İDDİASI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları aktardı:

"Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, doğrudan Hatay Valisi’nin müdahil olduğu bir usulsüzlük, bir milli irade gaspı söz konusudur.

Çok sayıda milletvekilimizi görevlendirdik, Hatay halkının iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız."

LÜTFÜ SAVAŞ: 'BUNUNLA İLGİLİ ELİMİZDE ÇOK İHBAR VAR'

Öte yandan partililerle İl Seçim Kuruluna gittikten sonra çıkışta gazetecilere açıklamada bulunan Lütfü Savaş, "sandıkta kazandıklarını, adliyede veya adliyeye gelmeden önceki pozisyonda kaybetmek istemediklerini" belirtti.

Oy pusulalarının taşınması süreciyle ilgili iddialarda bulunan Savaş, "Hatay halkının iradesini kimseye teslim etmeyeceğiz." dedi.

Gazetecilerin "Sandıklarda kullanılan oylar, YSK'ye gelirken değişime mi uğradı?" şeklindeki sorusuna Savaş, "Bununla ilgili elimizde çok ihbar var." diye yanıt verdi.

Savaş, 9 bin oy farkla önde olduklarını savunarak, "Şu anda Türkiye'de CHP'nin bu konuda yetkin avukatları yola çıkmış durumdalar. İtirazımızı yapacağız. Bu konuda hakkımızı tabii ki alacağız. Bu, sadece bizim hakkımız değil. Hatay halkının da hakkı." ifadelerini kullandı.

Geçersiz sayılan oyları normal bulmadığını ifade eden Savaş, şöyle konuştu:

"Tabii mesela şimdi Altınözü'nde sandıkların yüzde 45'inin ne olduğu belirsiz, tutanak ortada yok, sandık ortada yok ve bekletildiğini düşünüyoruz yani bu saate kadar bir sandık sayılmaz mı? İstanbul bitti, Hatay bitmedi. Hatay'da iktidarın beklediği çok şeyler var. Hatay'daki iktidarın beklediği çok şeyleri biliyoruz ama Hatay'ın da hakkı bizim için çok önemli, kutsal. O kutsal hakkı kimseye yedirmeyeceğiz."

HATAY SEÇİM SONUÇLARINI CANLI OLARAK BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ!


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler