FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çeyrek altın ne kadar? 8 Mayıs Pazartesi güncel altın fiyatları

Altın, geçen hafta dolar ile paralel olarak önce düşüşle başladı, altının gram fiyatı 141,6 lira seviyesinde dengelendi. Peki çeyrek altın ne kadar oldu?

Çeyrek altın ne kadar? 8 Mayıs Pazartesi güncel altın fiyatları

Geçtiğimiz haftayı düşüşle başlayan altın fiyatı 140,1 lira ile yaklaşık 4 ayın en düşük seviyesine geriledi. Dolar ile paralel bir artış gösteren altın fiyatı 141,6 lira seviyesine kadar yükseldi. 8 Mayıs Pazartesi 07,25 itibariyle altının gram fiyatı 140,6 lira iken çeyrek altın 228,99 lira, Cumhuriyet altını 943 liradan işlem görüyor.

Altın fiyatları için tıklayın
Küresel piyasalarda artan risk iştahına paralel yaklaşık 3 haftadır düşüş eğiliminde hareket eden altının ons fiyatı ise bugün gelen tepki alımlarıyla dünkü kapanışa göre yüzde 0,31 yükselerek 1.232,90 dolar seviyelerinde dengelendi.

AA Finans Analisti İslam Memiş, küresel risk iştahının artması ve ABD Merkez Bankasının (Fed) faizler için haziran ayı toplantısını işaret etmesinin bu hafta altın fiyatlarında düşüşü hızlandırdığını kaydetti.

Memiş, bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin ve hafta sonu yapılacak Fransa'da cumhurbaşkanlığı 2.tur seçiminin altın fiyatlarının yönü üzerinde etkili olacağını belirterek, altının gram fiyatında 140 seviyesinin destek, 143 liranın ise direnç konumuna geldiğini ifade etti.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler